Beslishulp voor splitsen portefeuille corporaties

 In Actueel, Nieuws, Woningcorporaties

Aedes komt binnenkort met een hulpmiddel dat woningcorporaties helpt bij de keuze tussen het administratief of juridisch scheiden van hun DAEB (sociaal) en niet-DAEB-bezit (commercieel).

Dat meldt Aedes, de branche-organisatie van de woningcorporaties. In de Woningwet 2015 staat dat corporaties voor 1 januari 2017 een splitsingsplan moeten indienen bij de minister. Het document, opgesteld door Finance Ideas, informeert over onder meer de stappen die corporaties moeten volgen bij het scheiden van DAEB/niet-DAEB, het tijdspad en de verschillende voor- en nadelen en gevolgen van juridisch en administratief scheiden. Er staat ook een beslisboom in die corporaties helpt bij hun keuze.

Woningcorporaties kunnen zelf kiezen tussen een juridische splitsing, een administratieve splitsing of een hybride vorm. Woningcorporaties met een jaaromzet onder 30 miljoen euro en een klein aandeel niet-DAEB-bezit (maximaal 5 procent van de jaaromzet en maximaal 10 procent niet-DAEB investeringen) hoeven hun activiteiten overigens niet te splitsen. Zij hoeven alleen hun baten en lasten aan het einde van het jaar te scheiden.

De beslishulp komt in oktober 2015 op Aedes.nl.

Recente berichten

Laat een bericht achter

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...

Woningwet