Structurering

Structurering

Finance Ideas is bedreven in het structureren van private debt-, direct lening- en vastgoedfondsen. Door het combineren van onze ervaring met een frisse blik, is Finance Ideas in staat gebleken om voor klanten en stakeholders optimaal ingerichte fondsen te structureren.

De stappen van het structureringsproces

Een structureringsproces start met het formuleren van het doel van het fonds en de voordelen die het fonds dient te bieden aan investeerders. Op basis van het doel en de voordelen wordt een beleggingspropositie geformuleerd, waarna de interesse wordt geïnventariseerd onder in aanmerking komende investeerders. Na gebleken interesse wordt de propositie verder uitgewerkt. Belangrijk tijdens het verdere structureringsproces zijn de beschikbaarheid van het beleggingsproduct, de ervaring van de beheerder en de fondsvoorwaarden.

Succesvolle projecten financieringsfondsen

Finance Ideas is betrokken geweest bij de ontwikkeling van verschillende financieringsfondsen actief in woninghypotheken en het Nederlandse MKB. Ook zijn twee fondsen opgezet ten behoeve van de corporatiesector.

Voorbeelden van succesprojecten zijn:

  • Social Finance is een door Finance Ideas opgezet hypothekenfonds (€ 300 miljoen hypotheekvolume) en de uitvoeringsorganisatie van de Starters Renteregeling.
  • MKB Impulsfonds is een financieringsfonds (€ 50 miljoen gecommitteerd kapitaal) voor het Nederlandse MKB waarbij het vermogen wordt verschaft door meerdere Nederlandse pensioenfondsen.
  • Wooninvesteringsfonds is een vastgoedfonds actief in de corporatiesector (tot verkoop € 465 miljoen portefeuille omvang).
  • Colonnade Securities is een op de internationale kapitaalmarkt opererende instelling die beursgenoteerde obligaties uitgaf (omvang € 1 miljard) ten behoeve van de financiering van Nederlandse woningcorporaties. Finance Ideas heeft deze instelling geïnitieerd, opgezet en gedurende de eerste jaren het management gevoerd.

Waarom Finance Ideas?

Door het uitgebreide netwerk dat Finance Ideas heeft opgebouwd bij pensioenfondsen, woningcorporaties, zorginstellingen, toezichthouders en de overheid, is zij in staat om alle stakeholders te betrekken bij het proces en commitment te creëren waardoor de kans op succes toeneemt.

Social Finance en het MKB Impulsfonds zijn fondsen die door Finance Ideas zijn gestructureerd en waarover het beheert wordt gevoerd. Beide fondsen zijn gesloten waardoor er geen mogelijkheid meer is voor nieuwe toetreders. Door het beheer te voeren over beide fondsen heeft Finance Ideas veel kennis en ervaring opgedaan over private debt/direct lending fondsen. Deze ervaring zet Finance Ideas in ten behoeve van de dienstverlening bij manager/fondsselectie en de monitoring van dergelijke fondsen.

Meer informatie

Bel mij terug

Instelling

Uw naam

Uw telefoonnummer

Bel mij over

Stuur mij meer informatie

Bedrijfsnaam

Uw naam

Uw e-mail

Informeer mij over

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...