Afstudeerstage: Prestaties van zorgvastgoed

Nog nooit was het beleggingsvolume in Nederlands zorgvastgoed zo hoog als nu. Zie jij het als een uitdaging om de prestaties van zorgvastgoed in kaart te brengen? Dan hebben wij een leuke afstudeeropdracht! Lees hieronder snel verder.

Achtergrond van de opdracht

De vastgoedmarkt trekt verder aan. Ook beleggers vinden wereldwijd massaal hun weg weer terug. Deze ontwikkeling zien we ook in het zorgvastgoed. Nog nooit was het beleggingsvolume in Nederlands zorgvastgoed zo hoog als nu. In 2016 werd voor circa €465 miljoen aan transacties geregistreerd. Enerzijds komt dit doordat er voldoende kapitaal beschikbaar is. Anderzijds maakt het zorgvastgoed een kwaliteitsslag op de markt. Zorgvastgoed omvat niet alleen ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen, maar ook levensloopbestendige woningen waarbij de bewoner zorgverlening binnen handbereik heeft.

Wat ga jij doen?

Met de groei van de zorgvastgoedmarkt komt er ook steeds meer data beschikbaar. Data over transacties, beleggingen en prestaties. Wij willen data uit onder andere SNL Real Estate Database verzamelen en analyseren. Daarnaast maak je gebruik van onze eigen Zorgrating-database met financiële gegevens van circa 800 zorginstellingen vanaf 2009. Ga jij voor ons de prestaties van zorgvastgoed in kaart brengen?

Met wat voor soort vragen ga je aan de slag?

  • Wat zijn de prestaties van beursgenoteerde Healthcare REITs?
  • Wat zijn de (vastgoed)prestaties van Nederlandse zorginstellingen?
  • Wat zijn de prestaties van zorgvastgoed ten opzichte van andere deelmarkten?
  • Wat zijn de prestaties van de verschillende subcategorieën in zorgvastgoed?

Aan jou de uitdaging om bovenstaande onderzoeksvragen op te pakken en te beantwoorden! Hierbij heb je alle vrijheid en werk je zelfstandig mee in het team van Finance Ideas. Voel jij je hierdoor aangesproken? Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet.

Bekijk ook de afstudeerscripties van onze junior adviseurs voor voorbeelden van uitgevoerde opdrachten en jun ervaringen. De meerwaarde voor onze klanten ligt in de gecombineerde kennis van de maatschappelijke sector, vastgoed, politieke processen en financiële markten.

Over Finance Ideas?

Wij ondersteunen woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers met oplossingen voor vraagstukken rondom duurzaamheidambities, fusies, vastgoedportefeuilles en het waarborgen van de financiële continuïteit. Doordat wij actief zijn in deze sectoren werken wij dagelijks met maatschappelijk kapitaal. Suf en saai? Niet als je bedenkt dat er vele miljarden in deze sectoren omgaan! Geld dat van jou en de rest van Nederland komt. Geld dat zo efficiënt en effectief mogelijk moet worden ingezet. Wij optimaliseren het financieel rendement zonder daarbij het maatschappelijk rendement uit het oog te verliezen.

Hoe zit het met de werksfeer?

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk ambitieuze, hardwerkende en leergierige professionals met een hart voor financiën. We delen onze kennis graag tijdens de vele kennissessies en er heerst een informele, open en collegiale sfeer met veel borrels, etentjes en andere uitjes. En als je daar niet van houdt, is dat ook prima. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. De sfeer van ons kantoor proeven? Bekijk hier onze video, zodat je weet waar je aan de slag gaat.

Spreekt deze afstudeeropdracht jou aan?

Ben jij bezig met een master in de richting Finance, (bedrijfs)economie, accounting of vastgoed? Spreekt deze opdracht jou aan? Dan zijn wij wellicht een goede match en zijn we benieuwd naar je CV en ideeën rondom deze opdracht. Wij nodigen je daarna graag uit voor een gesprek.

Je CV en motivatiebrief kun je sturen naar onze interne recruiter. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Pim Diepstraten (partner). Pim en onze recruiter zijn te bereiken via: 030 – 232 0480 of via het mailadres: recruitment@finance-ideas.nl.

Meer informatie

Stel een vraag over deze afstudeerstage

Bekijk onze vacatures

Bekijk onze actuele stages

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...