Afstudeerstage: ZorgRating in de digitale wereld

ZorgRating een financiële benchmark voor zorginstellingen en het meest uitgebreide onderzoek in zijn soort! Vind jij het een uitdaging om ZorgRating naar een hoger niveau te brengen? Dan is deze stageopdracht iets voor jou.

Achtergrond van de opdracht

De zorg en digitalisering gaan steeds vaker samen. Een voorbeeld hiervan is het product ZorgRating. ZorgRating is een financiële benchmark voor zorginstellingen en is het meest uitgebreide onderzoek in zijn soort. Op basis van een intensieve en systematische analyse van jaarverslagen van 700 zorginstellingen heeft Finance Ideas de afgelopen zes jaar de financiële gezondheid van al deze instellingen in kaart gebracht. De inzichten uit de ZorgRating bieden een objectieve vergelijking tussen zorginstellingen en maken daarmee de sector transparanter en efficiënter. Na vier succesvolle jaren is het tijd om ZorgRating tot een hoger niveau te brengen. Help jij mee met het verbeteren, efficiënter maken maar ook vooral uitbreiden van ZorgRating?

Met welke vragen ga jij aan de slag?

Je kunt hierbij denken aan de volgende actiepunten in je data research:

  • Inzicht geven in de kredietwaardigheid van zorginstellingen op basis van publiek beschikbare data
  • Het automatiseren van de digitalisering van de jaarrekening (datascraping)
  • Het verbeteren van de voorspellende waarde van de rating
  • Het beter toegankelijk maken van de database (bijvoorbeeld open source database)

Aan jou de uitdaging om bovenstaande actiepunten op te pakken en uit te voeren! Hierbij heb je alle vrijheid en werk je zelfstandig met ruim 40 parameters (4200 records) mee op de voor- én achtergrond. Voorbeelden zijn het meedenken met collega’s over de efficiëntie en het beter laten aansluiten van ZorgRating.

Bekijk ook de afstudeerscripties van onze junior adviseur voor voorbeelden van uitgevoerde opdrachten en jun ervaringen. De meerwaarde voor onze klanten ligt in de gecombineerde kennis van de maatschappelijke sector, vastgoed, politieke processen en financiële markten.

Over Finance Ideas?

Wij ondersteunen woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers met oplossingen voor vraagstukken rondom duurzaamheidambities, fusies, vastgoedportefeuilles en het waarborgen van de financiële continuïteit. Doordat wij actief zijn in deze sectoren werken wij dagelijks met maatschappelijk kapitaal. Suf en saai? Niet als je bedenkt dat er vele miljarden in deze sectoren omgaan! Geld dat van jou en de rest van Nederland komt. Geld dat zo efficiënt en effectief mogelijk moet worden ingezet. Wij optimaliseren het financieel rendement zonder daarbij het maatschappelijk rendement uit het oog te verliezen.

Hoe zit het met de werksfeer?

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk ambitieuze, hardwerkende en leergierige professionals met een hart voor financiën. We delen onze kennis graag tijdens de vele kennissessies en er heerst een informele, open en collegiale sfeer met veel borrels, etentjes en andere uitjes. En als je daar niet van houdt, is dat ook prima. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. De sfeer van ons kantoor proeven? Bekijk hier onze video, zodat je weet waar je aan de slag gaat.

Spreekt deze afstudeeropdracht jou aan?

Ben jij bezig met een master in de richting Finance, (bedrijfs)economie, accounting of vastgoed? Spreekt deze opdracht jou aan? Dan zijn wij wellicht een goede match en zijn we benieuwd naar je CV en ideeën rondom deze opdracht. Wij nodigen je daarna graag uit voor een gesprek.

Je CV en motivatiebrief kun je sturen naar onze interne recruiter. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Pim Diepstraten (partner). Pim en oze recruiter zijn te bereiken via: 030 – 232 0480 of via het mailadres: recruitment@finance-ideas.nl.

Meer informatie

Stel een vraag over deze afstudeerstage

Bekijk onze vacatures

Bekijk onze actuele stages

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...