Home » Zorginstellingen » Treasury » Financieringsstrategie

Financieringsstrategie

Bepalen van financieringsstrategie

Opstellen financieringsstrategie

Het is belangrijk om voorafgaand aan de financieringsaanvraag een gewenste strategie te formuleren. Het gaat hierbij om zaken als werkkapitaal financiering, de verdeling tussen geborgd en ongeborgd, het eventueel opknippen van de financiering, alternatieven ten opzichte van bancair financieren en het matchen van het type krediet met het type activa (zoals vastgoed, medische inventaris en ICT).

Bedrijfsstrategie

Door het gewijzigde risicoprofiel hebben instellingen behoefte aan een breed palet van financieringsvormen. Alternatieven leiden ook tot een betere onderhandelingspositie met de banken. Hoe dat palet eruit ziet? Dat hangt allereerst af van de bedrijfsstrategie. Want die bepaalt het risicoprofiel en de bijhorende financieringsmogelijkheden. Finance follows strategy.

Financieringsvormen

Finance Ideas begeleidt instellingen bij het formuleren van een passende financieringsstrategie en inventariseert wat voor uw instellingen de best passende financieringsvormen zijn. Finance Ideas kent de markt en mogelijkheden en begrijpt de ontwikkelingen in de zorg en de bedrijfsvoering van zorginstellingen.

De financieringsvormen waar Finance Ideas u bij kan begeleiden zijn:

Consequenties

Bovenstaande vormen hebben allen verschillende consequenties voor u als zorginstelling. Finance Ideas maakt deze inzichtelijk voor een gedegen besluitvorming. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt in:

  • Zeggenschap
  • Risico/rendement
  • Liquiditeit
  • Flexibiliteit
  • Kennis

Treasury Support brochure

Meer informatie

Bel mij terug

Instelling

Uw naam

Uw telefoonnummer

Bel mij over

Stuur mij meer informatie

Instelling

Uw naam

Uw e-mail

Informeer mij over

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...