Uw financiële prognoses in de Cloud?Categorie Zorginstellingen

Onderwerpen , ,

Binnen een zorginstelling ontstaat van oudsher frictie als het gaat om investeringen. De zorg is gericht op korte termijn. Heb ik voldoende personeel? Voldoe ik dit jaar aan de eisen van het kwaliteitskader? Wat zijn de vooruitzichten van het ziekteverzuim de komende maanden? Terwijl van de vastgoedafdeling wordt verwacht om een lange termijn perspectief te hanteren. Wat is de vraag over 20 jaar? Gaat dit vastgoed 25 of 30 jaar mee? Moet ik over vijf jaar aanzienlijk investeren?  Een lastige tweestrijd waarbij de bestuurder als derde partij juist zoekt naar de verbinding tussen beide.

Houvast voor de toekomst

Waarom zijn die vragen rondom investeringen zo belangrijk? Enige houvast is noodzakelijk om inzicht te krijgen in de gevolgen voor de financiële continuïteit op lange termijn zodat de organisatie hier op de korte termijn op kan sturen. Een meerjarenraming biedt inzicht in de gevolgen van langetermijnbeslissingen en geeft de mogelijkheid om vooruit te kijken. Het is een onmisbaar instrument om inzicht te krijgen en de organisatie en stakeholders mee te nemen in een onzekere toekomst. Het biedt houvast zodat u in zekere mate ook op de middellange en lange termijn ‘in control’ kunt blijven en kunt reageren op veranderende omstandigheden.

Ervaring met prognosticeren in de zorg

Al bijna vijftien jaar kijken onze adviseurs gezamenlijk met zorginstellingen naar de toekomst om dit vervolgens concreet te vertalen naar de financiële prognoses. Een fantastische uitdaging waarbij we steeds opnieuw bekijken hoe we waarde kunnen toevoegen. Om zorginstellingen verder te kunnen ontzorgen, hebben we samen met onze software partner Infent een slimme rekentool ‘Infinid’ ontwikkeld. Hiermee kunt u via het web uw centrale meerjarenraming opstellen en onderhouden. Het is een interactieve webapplicatie waarmee u kunt sturen op divisie, afdeling of locatieniveau en zien wat de consequenties zijn voor de financierbaarheid van uw organisatie.

Geen foutgevoelige Excel bestanden meer!

Het grootste voordeel? De applicatie vervangt foutgevoelige en niet overdraagbare Excel bestanden. Uitgangspunt is dat de organisatie in staat is de applicatie volledig zelfstandig in te vullen en te gebruiken voor analyses. Met als doel het toetsen van financiële continuïteit, vaststellen businesscase, aanvragen financiering of borging en bepalen bedrijfswaarde ten behoeve van de impairmenttoets.

Infinid onderscheidt zich ten opzichte van andere modellen door:

 • Uitgebreide rapportage-, export- en importfunctionaliteit
 • Mogelijkheid om eenvoudig uw afschrijvingen, voorzieningen, financieringen en exploitatieresultaten te analyseren en te presenteren
 • Transparante weergave voor snel inzicht in de langetermijnvisie
 • Bedrijfswaardeberekening en impairment op concern- en locatieniveau
 • Dashboard voor kengetallen op organisatieniveau, zoals solvabiliteit, DSCR en liquiditeit
 • Consistente berekening voor de gehele organisatie voor eenvoudige consolidatie 
 • Directe doorrekening op basis van vaste of variabele rentes en indexaties die regelmatig worden bijgewerkt
 • Scenarioanalyse en verschillende versies
 • Eigen domeinaccount met Single Sign-On en Multi-Factor Authentication (MFA)
 • Uitgebreide autorisatiemogelijkheden per gebruiker

Nog een handig voordeel: De applicatie kan binnen enkele dagen online staan zodat u direct aan de slag kunt met het opstellen van meerjarenprognoses op basis van een integrale benadering voor zowel vastgoed als zorgactiviteiten. Uiteraard kunnen we u ondersteunen bij het opzetten van de omgeving, het inladen van data en zijn we bereikbaar mocht u tijdens het gebruik een vraag hebben.

Benieuwd naar een demo?

Wilt u het gebruiksgemak en de mogelijkheden van Infinid zelf ervaren? Vraag een demo aan bij u op locatie via Pim Diepstraten of via onderstaand formulier.

Stel direct een vraag over Infinid

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

  Directeur zorg en senior adviseur
  Gerelateerde artikelen

  Typ hier uw vraag...