Uw inkomensregistratie gemakkelijker én beter?

, door


Categorie Woningcorporaties

Onderwerpen ,

Met de invoering van het passend toewijzen is het belang van een correcte inkomensregistratie alleen maar groter geworden.  Het proces moet nagenoeg foutloos zijn, de marges zijn immers minimaal. 

Grote impact

Dit geeft een behoorlijke impact op de organisatie en de medewerkers. Welke documenten mogen er nu wel worden gebruikt, en welke niet? Kloppen de inkomensberekeningen, is alles juist geïndexeerd, wordt er niets vergeten of over het hoofd gezien? Zeker bij de beoordeling en verwerking van loonstroken is een foutje snel gemaakt. En dan te bedenken dat de inkomensregistratie niet het enige is dat aan bod komt bij het regelen van een nieuwe verhuring.

Makkelijker

Met het online programma www.inkomensregistratieformulier.nl maakt u het proces van inkomensregistratie en passend toewijzen niet alleen gemakkelijker, u borgt het ook. Het programma leidt de gebruiker langs de benodigde documenten, benoemt expliciet de aandachtspunten, en voert op een logische en inzichtelijke manier de berekeningen uit. Tenslotte geeft het programma een waarschuwing wanneer het huurbedrag niet in overeenstemming is met de wettelijke eis van het passend toewijzen.

Betere controle over proces

Door het gebruik van het online inkomensregistratie formulier is er meer controle over het proces zonder dat dit extra tijd kost: alle gemaakte registraties worden opgeslagen en zijn herleidbaar. Iedere gebruiker werkt in zijn of haar eigen omgeving met een persoonlijke inlogcode. Het programma werkt zowel via tablet als op een pc, en eenmaal begonnen registraties kunnen tussentijds (gedeeltelijk) worden opgeslagen om op een later tijdstip verder uit te werken of te controleren.  

Proeflicentie?

Al meer dan 150 woningcorporaties maken inmiddels gebruik van www.inkomensregistratieformulier.nl, dat is ontwikkeld door WoningNet in samenwerking met Finance Ideas.

Wilt u ook meer controle en minder zorgen over het proces van inkomensregistratie en passend toewijzen?
Vraag een proeflicentie aan bij koen.velner@finance-ideas.nl of bel voor meer informatie (030) 232 0480.

PS: Ook voor intermediaire verhuur is www.inkomensregistratieformulier.nl een goed instrument!

Senior adviseur woningcorporaties
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...