Scriptie Maaike Vranckaerts

Health in homes

An investigation of the Dutch rental housing market

Het verband tussen woningkwaliteit en bewonersgezondheid wordt altijd als vanzelfsprekend beschouwd. Of juist afgedaan als een fabel. Onwijs gaaf dus om dit vraagstuk wetenschappelijk te benaderen. Finance Ideas vormt een brug tussen academisch onderzoek en de praktijk en heeft mij ontzettend goed begeleid gedurende mijn stageperiode! –Maaike Vranckaerts

Het onderzoek geeft inzicht in de cruciale rol van de woningkwaliteit in bewonersgezondheid en draagt bij aan de discussie omtrent duurzaamheid in residentieel vastgoed. Het pad naar ‘gezondheid’ opnemen als factor in vastgoedwaardering komt daarmee steeds meer in zicht. Waarom dit onderwerp? Mensen spenderen veel tijd binnenshuis. Sterker nog, de gemiddelde Nederlander brengt 90 procent van zijn dag binnen door, waarvan het grootste deel in de eigen woning. Waarom weten we dan zo weinig over de effecten van de woningkwaliteit op de gezondheid? Klopt het vermoeden dat er een verband bestaat tussen de woningkwaliteit en bewonersgezondheid?

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van 2.332 huurders en 803 sociale huurders van 2007 tot en met 2016. Het biedt inzicht in de oorzaak-gevolg relatie tussen de woningkwaliteit en gezondheidsproblemen in de Nederlandse (sociale-)huurmarkt. Het onderzoek is uitgevoerd aan de Universiteit van Maastricht onder leiding van Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoed en partner bij Finance Ideas.

Bekijk het artikel van Maaike Vranckaerts over dit onderzoek.

Wil jij ook je afstudeerstage bij ons lopen?

Bekijk onze actuele afstudeerstages en neem contact op met onze recruiter via: telefoon: 030 – 232 0480 of e-mail: recruitment@finance-ideas.nl.

Lees de scriptie van Maaike

Bekijk onze actuele stages

Bekijk onze vacatures

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...