Adviseur RA/RC (Utrecht, 32-40 uur)

Vind jij het een uitdaging om vraagstukken rondom administratieve inrichting, interne organisatie, control en compliance zowel inhoudelijk als in omvang naar een hoger plan te tillen? Dan is deze vacature iets voor jou!

Wat ga jij doen

Als adviseur RA/RC binnen Finance Ideas ben je actief op het snijvlak van maatschappelijke verantwoordelijkheid en financiële effectiviteit. Je gaat aan de slag om corporaties te adviseren en hun financiële continuïteit te waarborgen. Uitdagende vraagstukken zoals financiële sturing op basis van beleidswaarde, financieringsmodellen, jaarrekeningtrajecten en het implementeren van control framework bij corporaties, vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Door jouw specialisme en enthousiasme heb jij impact en help jij opdrachtgevers écht een stapje verder zodat ze ‘in control’ zijn.

De verantwoordelijkheden van jouw werkdag

Als adviseur RA/RC heb je een afwisselende functie en ben je verantwoordelijk voor zowel de inhoud als het projectmanagement. Jij vindt het een uitdaging om vraagstukken rondom administratieve inrichting, interne organisatie, control en compliance naar een hoger plan te tillen. Kwalitatief diepgaande analyses en rapportages zijn onderdeel van de communicatie en je weet deze goed te vertalen naar begrijpelijke taal voor onze klanten.

Je bent ondernemend en creatief en inspireert de mensen om je heen met jouw persoonlijke kennis en visie op het vakgebied. Je bent leergierig en houd deze kennis graag actueel. Je weet een goede balans te vinden tussen delegeren, uitvoeren, controleren en bijsturen van junior adviseurs waar nodig. Uiteraard kun jij je helemaal vinden in onze visie ‘meer impact met maatschappelijk kapitaal’.

Jouw team

Het team waarin jij terecht komt, bestaat uit een mooie balans van junior, medior en senior adviseurs. We delen de visie: Meer impact met maatschappelijk kapitaal. Wat dit betekent? Wij optimaliseren het financieel rendement zonder daarbij het maatschappelijk rendement uit het oog te verliezen. We werken met toonaangevende woningcorporaties, ziekenhuizen, care-instellingen en institutionele beleggers aan het maximaliseren van hun (maatschappelijk) rendement. We vragen niet waarom het niet kan, maar zoeken samen met onze klanten naar manieren waarop het wél kan.

Naast het adviseren van onze klanten voeren we onderzoek uit binnen de verschillende sectoren voor ministeries en brancheorganisaties, we weten daardoor direct wat er speelt en hoe toekomstig beleid zich gaat ontwikkelen. Daarnaast organiseren we met ons dochterbedrijf Finance Ideas Academy trainingen en opleidingen om onze klanten up-to-date te houden en bij te scholen.

Welke uitdagingen liggen er op jou te wachten?

 • Initiëren en implementeren van een nieuw financieringsmodel voor de corporatiesector.
 • Implementeren van financiële sturing op basis van beleidswaarde.
 • Verbeteren van het jaarrekeningtraject bij corporaties.
 • Implementeren van control framework bij corporaties.
 • Begeleiden van fusietrajecten corporaties.
 • Arrangeren van financiering voor corporaties.
 • Adviseren over en implementeren van nieuwe regelgeving zoals de herziene Woningwet.
 • Geven van cursussen en trainingen.

Bekijk ook de cases van onze opdrachtgevers voor voorbeelden van uitgevoerde projecten. De meerwaarde voor onze klanten ligt in de gecombineerde kennis van de maatschappelijke sector, vastgoed, politieke processen en financiële markten.

Hoe zit het met de werksfeer?

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk ambitieuze, hardwerkende en leergierige professionals met een hart voor financiën en vastgoed. We delen kennis graag tijdens de vele kennissessies en er heerst een informele, open en collegiale sfeer met borrels, etentjes en andere uitjes. En als je daar niet van houdt, is dat ook prima. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. De sfeer van ons kantoor proeven? Bekijk hier onze video, zodat je weet waar je aan de slag gaat.

Wat bied jij?

 • Universitaire opleiding (RA/RC)
 • 5-7 jaar werkervaring als controller/accountant
 • Goede analytische vaardigheden en een duidelijke affiniteit met cijfers
 • Uitstekende adviesvaardige skills en leidinggevende kwaliteiten
 • Kwaliteitsgericht, stressbestendig & accuraat
 • Ondernemend, pro-actief en een flexibele instelling
 • Kennis van corporaties of vastgoed is een pré
 • Naast het maximaliseren van de omzet vind jij het een uitdaging om te werken aan maatschappelijk relevante projecten

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een inspirerende (leer)omgeving en een gezonde balans tussen werk en privé. Je krijgt de mogelijkheid om zelfstandig te werken met veel ruimte voor eigen initiatief. Als adviseur bouw jij aan je netwerk doordat je regelmatig met het managementniveau aan tafel zit. Zo ontwikkel je kennis en kunde die van waarde is in jouw rol als ‘trusted advisor’.

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij de mogelijkheid om door middel van opleidingen jouw vakkennis en persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen of om een (postdoctorale) opleiding te volgen.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Spreekt deze functie jou aan? Dan ben jij de adviseur RA/RC die wij zoeken! Stuur ons jouw CV en motivatiebrief waaruit blijkt dat jij perfect bij ons past. Wij nodigen je uit voor een gesprek, waarbij we in gaan op de functie, onze organisatie en onze opdrachten en waarin jij ons vragen kunt stellen. Uiteraard hopen wij je hierna als nieuwe collega te mogen verwelkomen!

Je CV en motivatiebrief kun je sturen naar onze interne recruiter. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Victor Burger (partner). Victor en onze recruiter zijn te bereiken via: 030 – 232 0480 of via het mailadres: recruitment@finance-ideas.nl.

Meer informatie

Stel een vraag over deze vacature

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Bekijk onze vacatures

Bekijk onze actuele stages

Typ hier uw vraag...