Complexprestatie-analyse
Hoe breng je opgaven effectief en efficiënt tot uitvoering? Inzicht in de prestaties en bijdrage van bestaand bezit aan strategische doelstellingen is voor veel corporaties lastig. Strategische langetermijnplannen zijn abstract, terwijl operationele teams dagelijks met realiteit en complexe situaties omgaan. Dit leidt regelmatig tot misverstanden. En juist met de veranderende regelgeving en dynamische vastgoedmarkt is de vertaling van strategie naar meetbare operationele indicatoren essentieel.
Inzicht complexbijdrage strategische doelstellingen
Ons Excelmodel geeft u een handvat voor een gestructureerde aanpak. Het verkleint de kloof tussen strategisch en operationeel niveau. Niet alleen handig voor inzicht, ook voor het creëren van draagvlak bij stakeholders over de koers. Hoe dit werkt? Uw financiële en volkshuisvestelijke prestatie wordt grotendeels bepaald door uw bestaand bezit. Inzicht in de bijdrage van individuele complexen aan de strategische doelen is daarom cruciaal. Het model geeft u dat inzicht.
De vier belangrijkste voordelen?
- Gedetailleerde ranking per complex op basis van gekozen KPI’s
- Mogelijkheid om prestaties van complexen onderling te vergelijken
- Hulp bij het formuleren van een concrete en haalbare transformatieopgave
- Managementinformatie over de voortgang van implementatie portefeuillestrategie
Hoe gaat het in zijn werk?
U levert ons in de basis drie bestanden aan:
- VHE-tabel
- Complex KPI’s op volkshuisvestelijke thema’s
- (WALS) output onderhoudskosten per complex
Wij vertalen deze informatie naar overzichtelijke en waardevolle sturingsinformatie op complex- en (deel)portefeuilleniveau. Op basis van de aangeleverde input worden onder andere de volgende vergelijkingen gemaakt tussen complexen:
- Bruto/netto verhouding (uitgaven/ontvangsten)
- Verdeling energielabels
- Waterval per complex
- Scoring complex ten opzichte van corporatieniveau
Hoe ziet de analyse er concreet uit?
De financiële prestaties op complexniveau (bijvoorbeeld o.b.v. de bruto/netto verhouding) worden in een matrix geplot ten opzichte van de volkshuisvestelijke prestaties (op basis van gezamenlijk bepaalde KPI’s). De resultaten worden geplot in een matrix met vier verschillende kwadranten. Het doel is dat u met de informatie kunt sturen op complexen met een goede financiële én volkshuisvestelijke prestatie. De prestaties worden gevisualiseerd in een spreidingsdiagram en weergegeven in een overzichtelijke tabel. Zo kunt u eenvoudig inzoomen en/of filteren op complexen met een opvallende financiële/volkshuisvestelijke prestatie. Het is daarbij mogelijk om doorsneden te maken op basis van (deel)portefeuilles en vastgoed typologieën.
Meer weten?
Heeft u vragen over de inhoud van de complexprestatie-analyse of de kosten? Of wilt u sparren over de specifieke mogelijkheden voor uw corporatie? Neem contact op met Marc den Hollander voor een vrijblijvend gesprek.
Stel een vraag over Complexprestatie-analyse
"*" geeft vereiste velden aan
Artikelen over portefeuillestrategie
Marc den Hollander
"*" geeft vereiste velden aan