Echt impact maken met je werk? Kom werken met maatschappelijk kapitaal

Onze vacatures

Bij ons afstuderen?

Ben je toe aan de volgende stap in je carrière als professional binnen de financiële sector? Wil je graag met jouw kennis en kunde een positieve impact maken op de maatschappij? Dit is je kans! Kom ons helpen om samen met woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers hun toekomstplannen op een duurzame en financieel verantwoorde wijze te realiseren. Samen met collega’s, klanten en toezichthouders draag je bij aan toekomstigbestendig, duurzaam en financieel onderbouwd beleid.

Finance Ideas in een notendop

Wij waarborgen de financiële continuïteit van onze klanten. Voornamelijk op projectbasis. Zo helpen wij hen bijvoorbeeld met het opzetten van een meerjarenbegroting, ESG vraagstukken, financieel beleidsplan, investeringsafwegingen, duurzaamheidsambities of het maken van scenarioanalyses. Vaak zijn dit trajecten van een aantal maanden waarbij we met verschillende collega’s een dag of dagdeel per week spenderen aan een project. We zijn dus altijd met meerdere projecten tegelijk bezig, wat het werk erg afwisselend maakt. Ook komt het voor dat we worden gedetacheerd. Het gaat dan om een dag of dagdeel per week op een bepaalde functie. Wat ons drijft? Impact maken. Ons doel is om dit maatschappelijk geld zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten. Geld is voor ons dus niet het belangrijkste, impact wel.

Max van SonWerken bij Finance Ideas betekent voor mij een positieve impact hebben op de maatschappij. Met de financiering die beschikbaar wordt gesteld realiseren onze klanten investeringen die direct impact hebben op de mens en maatschappij. Dat vind ik waardevol aan mijn werk. Naast de inhoudelijk uitdagende opdrachten, is het voor mij een meerwaarde dat mijn carrièrepad binnen Finance Ideas niet vooraf vaststaat. Interesses kunnen veranderen en kennis, vaardigheden en kwaliteiten blijf je ontwikkelen. Hier wil ik flexibel op kunnen inspelen. –Max van Son

Matcht ons DNA met dat van jou?

Je werkt graag bij een commerciële organisatie die het belang van de maatschappij voorop stelt. Oké… die match is er. Daarnaast zoek je een organisatie die kennisgedreven is met flexibele werktijden, ontwikkelingsmogelijkheden en gezellige collega’s (jong en iets minder jong). Collega’s die je inspireren en waar je van kunt leren. Perfect, ook dat past dus! Kom eens langs, drink een kop thee of koffie en maak kennis.

Teamwork en verantwoordelijkheid

Vind jij het belangrijk dat je een baan hebt waar je echt wat leert? Waar je de ruimte krijgt om kansen in de markt te spotten en er ook iets mee te doen? Die mening delen we. Wij krijgen energie van impactvolle projecten en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Onze adviseurs krijgen veel verantwoordelijkheid en ruimte om hun kwaliteiten te benutten binnen de afwisselende projecten. Dit betekent niet dat je er alleen voor staat. Projecten worden in teamverband uitgevoerd. Altijd met een senior adviseur of partner. Je hebt dus direct toegang tot kennis van ervaren collega’s en onze hoogleraren. We opereren als één team en rekenen elkaar niet af op individuele financiële prestaties. We geven elkaar eerlijke feedback op een professionele en respectvolle manier. Samen sparren, van elkaar leren en elkaars kennis gebruiken met een hogere kwaliteit als resultaat. Alvast weten met wie je samen gaat werken? Dit zijn je toekomstige collega’s.

Learning en development
Cultuur en kernwaarden

Kennis delen en verbinden

Onze adviseurs maken het verschil. Ze zijn niet alleen gezellig en zorgen voor een goede sfeer. Ze hebben ook allemaal de drive om écht te willen weten wat er speelt binnen de sector. Kennis delen zit dus diep in ons DNA. Zo sturen we dagelijks artikelen naar elkaar, organiseren we kennisdagen en lunch & learn sessies waarin collega’s en externe vakgenoten hun expertise delen. We dagen elkaar uit op inhoud en kwaliteit, maar ook met tafeltennis en -voetbal.

We hebben een nauwe band met studieverenigingen en universiteiten, waar twee van onze adviseurs – Piet Eichholtz en Kees Koedijk – als hoogleraar actief zijn. Wij vinden het belangrijk om hen mee te nemen in onze adviestrajecten en samen tot inzichten en conclusies te komen. Het doel? Evidence based en data driven consultancy. Ook hebben wij de Finance Ideas Academy opgericht, zodat we onze klanten door middel van trainingen op de hoogte kunnen houden van de ontwikkelingen in de markt.

Kees KoedijkMeer impact met maatschappelijk kapitaal. Dat doen we door het financieel rendement te optimaliseren zonder daarbij het maatschappelijke rendement uit het oog te verliezen. Daarbij combineren we praktijk en wetenschap. We vergroten de mogelijkheden door de grenzen van het weten op te zoeken en ze te verleggen als dat kan. –Kees Koedijk, Hoogleraar Finance

Persoonlijke ontwikkeling

Ik hoor je denken: kennis bijhouden, kansen spotten in de markt, diverse projecten. Heb ik wel ruimte binnen mijn werkzaamheden om dit te realiseren? Ja, die ruimte krijg je. Declarabiliteit op individueel niveau is bij ons geen gespreksonderwerp. Wij vinden kansen signaleren, positieve energie, assertiviteit en tevreden klanten veel belangrijker. Hoe ziet dit er concreet uit? Elke zes weken praat één van de partners met je bij. Waar word je blij van? Wat heb je nodig? Hoe vind je het zelf gaan? We bespreken samen van welke projecten jij blij wordt, zodat het werk je energie blijft geven.

Heb je behoefte aan een opleiding of cursus? Dat kan, voor starters hebben we een traineeprogramma, met naast inhoud ook ruimte voor intervisie. In huis organiseren we trainingen rondom communicatievaardigheden, presentatie skills en coaching. Ook andere opleidingen zijn mogelijk. Zo zijn adviseurs bezig met een MBA Data Analytics, een Executive Master of Finance & Control, Executive programme Treasury Management & Corporate Finance en de CFA opleiding. Kortom; we staan voor alles open, overtuig ons van de toegevoegde waarde voor onze klanten en voor jou.

Aandacht voor werk-privébalans

Zit je thuis goed in je vel, dan geeft dit ook positieve energie op je werk. We geloven daarom dat de balans tussen werk en privé essentieel is. Flexibiliteit in werktijden en eigen verantwoordelijkheid spelen hierbij een belangrijke rol. We laten onze adviseurs vrij om hier de juiste balans in te vinden. We werken hard, maar er is ook een funfactor. We begrijpen als geen ander dat een gezin belangrijk is. Zijn we thuis nodig, dan is die ruimte er dus ook.

De sfeer op kantoor proeven?

Hoe ervaren onze adviseurs het werken bij Finance Ideas en met wat voor projecten houden zij zich bezig? En hoe ervaren onze adviseurs het werken bij Finance Ideas? Je nieuwe collega’s praten je bij.

Samen een kopje koffie/thee drinken?

We zijn altijd op zoek naar talenten. Hoe wij omgaan met gelijke kansen in het sollicitatieproces? Wij maken anonieme kandidaat mappen van de sollicitaties die we ontvangen. Zo beoordelen we echt op inhoud en kwaliteit. Dit geldt ook voor de case die je als onderdeel van het solicitatieproces bij ons maakt. Heb je een vraag over het proces, onze werkzaamheden, opleidingsmogelijkheden, traineeprogramma of vacatures? Wil je samen koffie/thee drinken om te sparren over jouw ideeën en je ideale functie? Neem contact op via onderstaand formulier of bel met onze interne recruiter op telefoonnummer 030 – 232 0480.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze vacatures

Bij ons afstuderen?

Typ hier uw vraag...