Waarom we doen wat we doen

Meer impact met maatschappelijk kapitaal door toekomstplannen op een duurzame en financieel verantwoorde wijze te realiseren. Dat is in een notendop wat we doen. Wij zien financieel onderbouwd beleid als de hoeksteen van elke organisatie. Het zorgt voor een koers, weerbaarheid, verbinding, flexibiliteit en efficiëntie van de interne processen.

En waarom maatschappelijk kapitaal? Een positieve impact op de maatschappij is wat ons drijft. Uw organisatie wordt gefinancierd met dit kapitaal. Ons doel is om dit geld zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten. Dit doen we voor woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers. Daarbij ondersteunen wij u in het waarborgen van uw financiële continuïteit, zodat u uw maatschappelijke impact kunt maximaliseren. Een andere manier van denken en dat ziet u terug in onze samenwerking. Geld is niet het belangrijkste, impact wel.

Waar komt ons DNA vandaan?

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk ambitieuze en leergierige professionals met een hart voor financiën en vastgoed. Allemaal hebben we de drive om écht te willen weten wat er speelt binnen de sectoren waarin we actief zijn. Niet gek dus dat we drie hoogleraren in ons team hebben en dat er aan de lopende band onderzoek wordt gedaan. Binnen ons team zijn we altijd bezig met nieuwe inzichten en conclusies. Daarbij dagen we elkaar uit op de inhoud. Op die manier dragen we ook actief bij aan het vergroten van uw kennis.

Wat we bedoelen met “het kan altijd beter”?

Onze drijvende kracht is waarde toevoegen: het kan altijd beter. Kennis en kwaliteit zijn bij ons geborgd in het gehele proces. Dit wordt gedreven door betrokkenheid, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Iedere keer anders en met gevoel voor verhoudingen en belangen. Dit doen we met wetenschappelijk onderbouwd en data gedreven advies. Daarbij zien we vooral kansen. Het ondernemerschap vertaalt zich in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. We nemen snel beslissingen en zijn flexibel waarbij we zoeken naar nieuwe mogelijkheden om uw kapitaal zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten voor het doel dat u nastreeft.

Verbinden: samenwerking met onze partners

Omdat maatschappelijke impact voor ons belangrijk is, zijn we actief betrokken en beschikken we over een groot netwerk binnen de wetenschap, politiek, vastgoed en de financiële markt. Verbinden is daarbij het sleutelwoord. Open en eerlijk zijn is het fundament onder zowel collegiale als zakelijke relaties. Transparantie is daarbij voor ons belangrijk. Hoe we dit waarborgen? Door proactief te communiceren over potentiële belangenverstrengeling, dit altijd af te stemmen en open te zijn over onze zakelijke belangen.

Kjenning: wij bieden kennis en opleidingen aan via ons gezamenlijke label: Finance Ideas Academy (FIA). Finance Ideas is verantwoordelijk voor de inhoud en vernieuwing van de opleidingen. Kjenning is onze grote organisator, verzorgt de advisering rondom opleidingen, ontwerpt (samen met u en ons) incompany opleidingstrajecten en neemt onze operationele zorgen uit handen. Samen runnen we het bedrijf FIA en doen we de marketing. Al jaren een succesvolle combinatie.

AareonAareon: wij hebben een financieel belang bij twee modules van Aareon: Trace Waardering en Trace Investering. Ook worden we door Aareon ingehuurd om mee te denken over de verbetering van andere modules zoals financiële planning. Wij helpen om deze modules zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij onze visie op financiële sturing en investeringsbeslissingen van woningcorporaties.

SRR: Al meer dan tien jaar beheren en besturen wij de Starters RenteRegeling. Ruim veertig corporaties zijn indirect eigenaar van deze regeling. De regeling maakte het toen voor koopstarters mogelijk om een woning te kopen doordat een deel van de rente werd voorgeschoten.

Dit is wat u van ons mag verwachten

Wat u van onze samenwerking kunt verwachten? Wij werken hard voor onze klanten, maar aan mooie clichés heeft u niets. We doen u dus graag concrete beloftes:

  1. Direct iemand aan de lijn: Irene, Lia of een andere net zo behulpzame collega
  2. Bent u niet tevreden? Dan gaan we met elkaar in gesprek om dit op te lossen
  3. We stellen ons kwetsbaar op en zeggen het ook als we het niet weten
  4. Wij zijn transparant over tegenstrijdige belangen
  5. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Typ hier uw vraag...