Marktonderzoek vastgoedbeleggingen

Onderzoek voor vastgoedbeleggingen

Onderzoek maakt een fundamenteel onderdeel uit van transparante en goed beheersbare beleggingen. Door de wetenschappelijke basis, marktkennis, onafhankelijke positie en nieuwsgierige houding, is Finance Ideas goed in staat om onderzoek uit te voeren met toegevoegde waarde.

Fundamenteel onderzoek

Finance Ideas heeft ruime ervaring met het uitvoeren van fundamenteel onderzoek op de vastgoedmarkt. Onder fundamenteel onderzoek verstaat Finance Ideas het analyseren van bepaalde kenmerken, key-drivers en/of mechanismen van de vastgoedmarkt. Hierbij valt te denken aan:

  • de kenmerken van een goed beheersbare en transparante vastgoedmarkt
  • de verschillen (risico, rendement en overige kenmerken) tussen beursgenoteerd en niet-beursgenoteerd vastgoed
  • de verschillen (risico en rendement) tussen intern en extern beheerde fondsen

Marktonderzoek

Naast fundamenteel onderzoek heeft Finance Ideas ook ervaring met marktonderzoek. Onder marktonderzoek verstaat Finance Ideas een analyse van de risico/rendementsperspectieven van een bepaald land en/of segment. Een analyse van het marktsentiment per segment maakt ook een integraal onderdeel uit van onze periodieke rapportages over de vastgoedbeleggingen van klanten.

Ervaring

Finance Ideas heeft ervaring met het uitvoeren van onderzoek in opdracht van individuele institutionele beleggers, vastgoedbeheerders, koepelorganisaties/meerdere partijen. Dit doet zij binnen verschillende sectoren zoals vastgoed, woningcorporaties en de zorgsector.

Onderzoek In opdracht voor IPF

In opdracht van IPF onderzocht Finance Ideas de houding van institutionele beleggers in Groot-Brittannië ten aanzien van residentiële vastgoedinvesteringen. Om de belangrijkste investeringsdrijfveren te achterhalen, werd de Britse woningmarkt vergeleken met vijf internationale woningmarkten: de Nederlandse, de Amerikaanse, Franse, Duitse en Australische woningmarkt.

Onderzoek in opdracht van Aedes

Finance Ideas onderzocht in opdracht van corporatiekoepel Aedes de haalbaarheid van de doelstelling van gemiddeld label B in 2020, zoals afgesproken in het Energieakkoord. Ook onderzocht Finance Ideas de financiële ‘haalbaarheid van een CO2 neutrale energievoorziening in de corporatiesector’. Waarbij gekeken werd wanneer indicatief, binnen het kader van de financiële continuïteit, de corporatiesector CO2 neutraal kan zijn.

Onderzoek in opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

In opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft Finance Ideas onderzoek gedaan naar enkele componenten binnen de NHC/NIC – de inzet van eigen vermogen en een reële vergoeding voor het eigen vermogen bij financiering van investeringen in vastgoed en inventaris.

Bekijk het volledige overzicht van onderzoeken en publicaties door Finance Ideas

Kennis en netwerk

De frisse blik van Finance Ideas gecombineerde met de kennis en expertise van het ervaren team resulteren in scherpe analyses waarbij alle aspecten van de financiële markten inzichtelijk worden gemaakt. Door het uitgebreide netwerk dat Finance Ideas heeft opgebouwd bij toezichthouders, pensioenfondsen en de overheid is zij in staat om alle stakeholders te betrekken bij het proces en commitment te creëren waardoor de kans op succes toeneemt.

Stel een vraag over onderzoek voor vastgoedbeleggingen

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Artikelen over ESG

Meer informatie?

Thomas Heijdendael

Algemeen directeur institutionele beleggers
Thomas is sparringpartner bij het analyseren van de prestaties van vastgoedbeleggingen.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...