Arrangeren financiering

Uw financieringsmogelijkheden vanuit een breder perspectief

De financieringsmogelijkheden voor uw zorginstelling beperken zich tegenwoordig niet alleen tot (geborgde) financiering bij de traditionele banken. Ook de Europese Investeringsbank, de uitgifte van een obligatielening (middels een Fitch-rating) en risicodragend kapitaal behoren tot de opties. Goed nieuws dus, maar wat vragen deze partijen en hoe maakt u de juiste keuze?

Met heldere keuzes de beste koers

Meer mogelijkheden zorgen ook voor meer keuzes. En hoe weet u nu zeker of u de juiste keuze maakt voor uw zorginstelling? Daar komen onze professionals om de hoek kijken. Zij kennen de markt door en door en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De meerwaarde? Ze nemen al deze kennis mee aan tafel waardoor voor u het arrangeren van financiering een stuk efficiënter wordt.

Uit welke onderdelen bestaat het financieringstraject?

Wij kunnen uw zorginstelling ondersteunen bij het gehele project of bij onderdelen ervan. Dat hangt af van uw behoefte en interne mogelijkheden. Samen bekijken we welke kennis en expertise het beste past bij uw zorginstelling. Vaak bestaat een samenwerkingstraject uit onderstaande onderdelen:

  • Opstellen van de businesscase en de integrale meerjarenraming
  • Toetsen van de financiële haalbaarheid
  • Bepalen van de financieringsbehoefte
  • Adviseren over de meest passende financieringsstrategie
  • Opstellen van een informatiememorandum
  • Contact opnemen en onderhouden met (potentiële) financiers
  • Onderhandelen met (potentiële) financiers
  • Beoordelen van de kredietovereenkomsten
  • Begeleiden bij de nazorg (o.a. het vestigen van de zekerheden)

Financiering in acht stappen

Voor het verkrijgen van financiering volgen wij een 8-stappenplan. Dit stappenplan geeft een totaaloverzicht van een regulier financieringstraject. De focus ligt op bancaire financiering, maar is op hoofdlijnen van toepassing op ieder financieringstraject.

Financiering in acht stappenMeer weten over uw financieringsmogelijkheden?

Heeft u vragen over uw financieringsmogelijkheden of ons 8-stappenplan? Wilt u sparren over de mogelijkheden voor ondersteuning en advisering? We zijn er ook voor het beantwoorden van alle mogelijke vragen rondom arrangeren van financiering. Neem contact op met Maarten van den Broek voor een vrijblijvend gesprek.

Selectie van financieringstrajecten

Stel een vraag over het arrangeren van financiering

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Artikelen over arrangeren financiering

Meer informatie?

Maarten van den Broek

Senior adviseur zorginstellingen
Maarten is expert rondom het arrangeren van bankfinanciering voor investeringen, consolidatie en of herfinancieringen.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...