Opstellen informatiememorandum

Aandachtspunten voor uw informatiememorandum

Als zorginstelling wilt u de kwaliteit van zorg op niveau houden en waar mogelijk verbeteren. Dit betekent dat u blijvend moet investeren. Wellicht heeft u momenteel een omvangrijk investeringsprogramma liggen. De kans is groot dat u deze investeringen met een combinatie van vreemd vermogen en eigen vermogen gaat financieren. Traditionele bankfinanciering is hiervoor nog steeds de grootste en meest populaire financieringsbron. Daarnaast heeft u uiteraard de mogelijkheid om de financiering onder borging aan te trekken. Vanaf een bepaalde omvang behoort ook financiering via de Europese Investeringsbank tot de mogelijkheden. Ten slotte krijgt ook financiering via de kapitaalmarkt (middels een rating) steeds meer aandacht.

Arrangeren van financiering en het verkrijgen van borging

Wij ondersteunen diverse zorginstellingen bij het arrangeren van financiering en het verkrijgen van borging. Hierdoor weten wij dat financiers en het WFZ veel informatie vragen. Dergelijke trajecten zijn vaak complex en tijdrovend. De kunst is de juiste informatie te verzamelen en vervolgens te structureren tot een volledig en overzichtelijk informatiepakket. Het informatiememorandum is daarvan het resultaat. Het informatiememorandum dient niet alleen de financiële businesscase en een toelichting op de (vastgoed)investeringen te bevatten.

Onderbouwing van de strategische keuzes

Ook de onderbouwing van de strategische keuzes van uw zorginstelling in relatie tot eerder genoemde onderdelen wegen zwaar mee in de beoordeling. Een compleet, samenhangend en kwalitatief goed onderbouwd informatiememorandum draagt sterk bij aan een efficiënt proces, hetgeen voor alle partijen een voordeel is. Maar waar moet zo’n informatiememorandum minimaal al voldoen? Welke elementen dient het te bevatten? Om u hierbij te helpen hebben wij een document opgesteld met aandachtspunten en vragen waarmee u de inhoud van het informatiememorandum ten behoeve van een financieringsaanvraag en/of borgingsverzoek kan opstellen.

Minimale vereisten informatiememorandum

Dit document is opgezet om u te ondersteunen bij het opstellen van een informatiememorandum ten behoeve van een financieringsaanvraag en/of borgingsverzoek. Laat vrijblijvend uw gegevens achter en ontvang het document direct in uw mailbox. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van het informatiememorandum of behoefte aan een second opinion op uw bestaande? Neem contact op met Maarten van den Broek voor de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Ontvang de minimale vereisten voor uw informatiememorandum direct in uw inbox

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. U ontvangt de aanvraag direct in uw inbox. Ook ontvangt u af en toe een e-mail met tips en artikelen van onze adviseurs. Afmelden kan met 1 klik in iedere mail.

Selectie van financieringstrajecten

Artikelen over arrangeren financiering

Meer informatie?

Maarten van den Broek

Senior adviseur zorginstellingen
Maarten is sparringpartner bij het formuleren van financiering strategieën en de best passende financieringsvormen.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...