Actuele afstudeerstages

Eerdere afstudeerscripties

Afstuderen: wat zijn de mogelijkheden?

Ben je op zoek naar een organisatie die jou ondersteunt bij je onderzoek? Waar je door kunt groeien en relevante werkervaring op kunt doen? Dit is je kans! We hebben nieuwe afstudeerstages, een kantoor vol met kennis en zelfs ruimte voor eigen onderzoek ideeën!

Afstudeeronderzoeken op thema’s

Naast het adviseren van onze klanten voeren we onderzoek uit binnen verschillende sectoren voor de ministeries en brancheorganisaties. We zijn dus altijd bezig om kansen in de markt te spotten en dat doen we graag samen met enthousiaste startende professionals zoals jij! Veel van onze afstudeerstages passen bij de kansen en ontwikkelingen die we zien in de markt. Het zijn allemaal thema’s waarbij je een directe bijdrage kunt leveren om een product of dienst verder te onderzoeken.

Doordat we zoveel onderzoeken uitvoeren, krijg je toegang tot een uitgebreid netwerk met korte lijntjes in de publieke sector. Er is veel kennis in huis (onze hoogleraren) op verschillende thema’s en we maken gebruik van diverse tools om de informatie boven tafel te krijgen. Het doel? Evidence based en data driven consultancy.

Geertjan VrolijkFinance Ideas bood mij een buitengewoon stimulerende en leerzame omgeving voor het schrijven van mijn scriptie. De fijne collega’s en goede faciliteiten hebben ervoor gezorgd dat ik met zekerheid kan zeggen dat ik het beste uit mijn scriptie heb gehaald. Daarnaast was het erg waardevol om mee te kunnen werken aan een verscheidenheid van projecten, waarbij ik vaak de kans kreeg om de resultaten van mijn onderzoek in de praktijk toe te passen. Ik kijk terug op een zeer verrijkende ervaring!
Geertjan Vrolijk

Zelf een goed idee voor een onderzoek?

Heb je zelf een concreet idee over een onderwerp of de richting van jouw afstudeeronderzoek? We staan open voor goede ideeën en nodigen je graag uit om dit met ons te delen. Wil je inspiratie opdoen bij studenten die je voor zijn geweest? Neem dan een kijkje bij de afstudeerscripties.

Wat zijn de mogelijkheden qua werkervaring?

Als stagiair werk je naast je onderzoek direct mee aan onze projecten. Heb je dan nog wel genoeg ruimte voor je eigen onderzoek? Zeker! Daar houden we rekening mee want je onderzoek komt op de eerste plaats. We bespreken dit tijdens de voortgangsgesprekken waarbij we per periode van je onderzoek bekijken wat haalbaar is. Op deze manier kun je onderzoek doen, een kijkje nemen in de keukens van woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers en tegelijk ervaren van welke werkzaamheden en sectoren jij blij wordt.

Wat voor werkzaamheden dit vooral zijn? Om een veelzijdig beeld te creëren zorgen we voor een mix is van verschillende projecten. Je kunt denken aan: financieringsconstructies, opstellen van financiële modellen, het verzamelen en analyseren van bedrijfs- en marktinformatie en het voorbereiden van presentaties. Daarnaast geven we je de mogelijkheid om deel te nemen aan de (interne) opleidingsdagen om extra vakinhoudelijke kennis op te doen. Meer hierover kun je vinden in onze vacatures.

Leren van de mensen om je heen

Kennis delen zit diep in ons DNA. We vinden het belangrijk om van elkaar en met elkaar te leren. Zo sturen we dagelijks artikelen naar elkaar, organiseren we kennisdagen en lunch & learn sessies. We hebben een nauwe band met studieverenigingen waarmee we inhouse dagen organiseren. En we werken met universiteiten waar twee van onze adviseurs – Piet Eichholtz en Kees Koedijk – als hoogleraar actief zijn. Leer meer over ons DNA en de werksfeer.

Jerôme MagnéeIk vond de betrokkenheid en interesse van collega’s over het onderwerp van mijn scriptie ook heel motiverend. En bij welk ander bedrijf krijg je de kans om twee van de bekendste professoren in het vakgebied aan te schieten en te vragen om feedback? – Jerôme Magnée

Doorgroeien naar Young Professional

We begrijpen dat je graag wilt afstuderen bij een organisatie waar je door kunt groeien als Young Professional. Wij steunen die ambitie en bespreken tijdens je onderzoek regelmatig met elkaar wat jouw ervaringen zijn. Aan het eind van de stage volgt een eindgesprek. Zijn we beiden net zo blij met elkaar, dan kun je aan de slag via ons trainingsprogramma. Hoe dat in zijn werk gaat? Door middel van vier onderdelen zorgen we dat je in een jaar tijd jouw vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Leer meer over deze mogelijkheden in de junior vacature.

Samen een kopje koffie/thee drinken?

Ben jij bezig met een master in de richting finance, (bedrijfs)economie, accounting of vastgoed? Zit er een onderzoek tussen wat jouw interesse heeft of heb je zelf een idee? Stuur ons  jouw CV en je ideeën rondom de opdracht. Wij nodigen je daarna graag uit voor een gesprek.

Je idee voor een opdracht stuur je samen met je CV en cijferlijst naar onze interne recruiter. Voor vragen over de mogelijkheden voor een afstudeerstage kun je contact opnemen met Pim Diepstraten. Pim en onze recruiter zijn te bereiken via: 030 – 232 0480 of via het mailadres: recruitment@finance-ideas.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Actuele afstudeerstages

Eerdere afstudeerscripties

Typ hier uw vraag...