In control met treasury support

De treasuryfunctie in de zorg is met de wijzigingen in de bekostiging belangrijker geworden. Het cash management is complexer door de verschillende geldstromen. De bijbehorende regels voor bevoorschotting en verschillend betaalgedrag van debiteuren maken het er ook niet makkelijker op. Daarboven op is het verkrijgen van financiering een steeds grotere uitdaging. Inzicht in uw liquiditeit op zowel de korte als lange termijn is noodzakelijk om uw (investerings)plannen te kunnen blijven uitvoeren. Maar hoe doet u dit? Het antwoord is: met bewuste keuzes. Deze leiden ertoe dat u brede financieringsmogelijkheden behoudt en niet afhankelijk wordt van één (financierings)partij.

Hoe wij zorginstellingen met treasury vraagstukken helpen?

Als sparringpartner met jarenlange ervaring in de care en cure sector ondersteunen onze adviseurs u graag bij onder andere cashmanagement, werkkapitaalbeheer, langlopende financiering of andere treasury vraagstukken. De kennis die zij meenemen aan tafel helpt bij het maken van bewuste keuzes. De mogelijkheden zijn zeer divers:

 • (Tijdelijke) detachering om invulling te geven aan de treasuryfunctie
 • Beoordelen huidige treasuryfunctie en plan van aanpak voor verbetering
 • Toetsen van de marktconformiteit van de voorwaarden van bestaande en nieuwe leningen
 • Beoordelen van kredietovereenkomsten
 • Adviseren over het rentebeleid en de gewenste financieringsstructuur
 • Monitoren en waarderen van uw leningportefeuille en derivaten
 • Benchmarken van uw financiële prestaties, onder andere door middel van ZorgRating
 • Informeren over de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt
 • Deelnemen aan de treasurycommissie
 • Ondersteunen (inclusief second opinion) bij het opstellen van treasury documenten (jaarplan, statuut, liquiditeitsprognose, meerjarenraming, etc.)
 • Uiteenzetten verschillende mogelijkheden het inzetten van liquiditeit en gerelateerde voorwaarden (deposito’s, rekening-courant rekeningen, etc.)

Meer weten over onze diensten binnen treasury?

Wilt u meer weten over onze diensten binnen treasury? Neem dan vrijblijvend contact op met Maarten van den Broek voor een gesprek. Wij kunnen uw zorginstelling eenmalig en op projectbasis ondersteunen, maar ook structureel door middel van een abonnement voor een vaste prijs. Gezamenlijk stemmen we de behoefte en vragen met u af.

Deelnemen aan het Treasury platform?

Finance Ideas organiseert samen met de Finance Ideas Academy het treasury netwerk voor de langdurige zorg en de GGZ. Dit netwerk bestaat al meer dan tien jaar en komt elk kwartaal een dag bij elkaar om bij te praten over treasury gerelateerde ontwikkelingen binnen de sector. Lees meer over dit netwerk of bekijk de agenda en data.

Stel een vraag over Treasury Support

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Selectie van financieringstrajecten

Artikelen over treasury

Meer informatie?

Maarten van den Broek

Senior adviseur zorginstellingen
Maarten is expert binnen treasury vraagstukken en het arrangeren van financiering.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...