Home » Institutionele beleggers » Private Debt » Fonds & Managerselectie

Fonds & Managerselectie

Fonds & Managerselectie

Door de uitgebreide kennis en eigen ervaringen die Finance Ideas heeft opgedaan bij het structureren en beheren van verschillende kredietfondsen, beschikt zij over de expertise om private debt fondsen en managers te beoordelen en institutionele beleggers te ondersteunen en adviseren bij fonds- en managerselecties. Finance Ideas is in staat om, in deze relatief nieuwe beleggingscategorie met een divers aanbod, klanten een goed inzicht te geven in de karakteristieken van de beleggingsmogelijkheden en het aanbod.

Het proces rondom fonds- en/of managerselectie

De eerste stap van een fonds- en/of managerselectie is het bepalen van het risico- rendementprofiel van een belegging in private debt. De markt voor private debt/direct lening is zeer divers. Van woninghypotheken met een laag risicoprofiel, vaste rentes en lange looptijden tot achtergestelde leningen aan relatief kleine ondernemingen, met korte looptijden, variabele rentes en een hoog risicoprofiel. Tussen deze uiterste risico- en rendementprofielen bevinden zich een veelheid aan beleggingsmogelijkheden.

Onderdelen uit het fonds-/managerselectie traject

Door kennis die Finance Ideas de laatste jaren heeft opgebouwd kan snel inzicht gegeven worden in de markt voor private debt/direct lending. Belangrijke onderdelen van een fonds-/managerselectie traject zijn:

  • het track record van de key-medewerkers van de manager
  • het ‘sourcing’ netwerk en de snelheid waarmee de middelen uitgezet kunnen worden
  • de mate waarin het fonds/manager controle heeft indien financieringen in moeilijkheden dreigen te komen
  • de spreiding en opbouw van de portefeuille over sectoren en leningtypen
  • de structuur en de invloed die de beleggers hebben op het fonds
  • de hoogte en structuur van de beheervergoeding

Top down of buttom-up benadering

Een manager/fondsselectieproces kan vanuit een top-down benadering worden gestart. Daarbij wordt eerst het gehele aanbod in kaart gebracht en in stappen teruggebracht tot private debt fondsen/managers die aan de eisen van de klant voldoen. Ook kan voor een bottom-up benadering worden gekozen, waarbij Finance Ideas een reeds bij de klant bekende private debt manager/fonds in perspectief plaats met andere partijen.

Meer informatie

Bel mij terug

Instelling

Uw naam

Uw telefoonnummer

Bel mij over

Stuur mij meer informatie

Bedrijfsnaam

Uw naam

Uw e-mail

Informeer mij over

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...