Inzicht in de vastgoedstrategie voor DELA VastgoedCategorie Institutionele beleggers

Onderwerpen , ,

Finance Ideas heeft DELA Vastgoed geadviseerd en ondersteund bij hun vastgoedbeleggingsstrategie rondom de woningportefeuille. Het grootste deel van de beleggingsportefeuille van DELA Vastgoed bestaat uit solitaire winkels en winkelcentra. Woningen hebben een minder groot aandeel in de totale vastgoedportefeuille en daarom ontstond de behoefte aan een externe partner voor het maken van strategische keuzes. Zij vonden in Finance Ideas de ideale sparring- en adviespartner om inzicht te verkrijgen in de mogelijkheden om de gewenste groei van hun woningportefeuille te realiseren.

De uitdaging voor DELA Vastgoed

Als specialist in winkelvastgoed is DELA Vastgoed minder gericht op het beleggen in woningen. Het verkrijgen van scherpe inzichten om een weloverwogen strategische keuze te kunnen maken was daardoor van belang. Gaan we verder met zelf beleggen of halen we een hoger rendement door dit onder te brengen bij een woningfonds? En als dit de beste keuze is, bij wie moeten we dit dan onderbrengen? Vragen waar DELA Vastgoed mee worstelde en waar de kennis en kunde van een partij die hier ervaring in heeft wenselijk is om de voor- en nadelen scherp te krijgen.

Onze aanpak voor een sterke vastgoedstrategie

Om succesvol door te groeien in een markt waar de concurrentie groot is, zijn antwoorden op vragen en inzichten essentieel. Welke routes kunnen we bewandelen? Welke route past het beste bij de strategie van DELA? Wat zijn de voor- en nadelen van elke route? Wat zijn de consequenties en vervolgstappen bij elke route? Waar starten we überhaupt om antwoorden te vinden op al deze vragen? Finance Ideas is aan de slag gegaan met deze vragen om DELA Vastgoed een advies te geven tot een vastgoedstrategie.

Mogelijke routes voor een vastgoedstrategie

In de eerste fase heeft Finance Ideas de wensen en mogelijkheden van DELA Vastgoed geanalyseerd, sterke voor- en nadelen in kaart gebracht en daarmee zijn drie strategische routes tot stand gekomen. Op basis hiervan heeft DELA Vastgoed een besluit genomen om hun woningportefeuille onder te brengen bij een woningfonds. Voor hen de beste route om in deze markt de portefeuille door te laten groeien en dankzij de sterke voor- en nadelen een besluit dat breed intern werd gedragen.

Het selectieproces van een woningfondsfonds

De gekozen route resulteerde uiteraard in de vervolg vraag: welk woningfondsfonds past het beste bij de gekozen route? In dit selectieproces is rekening gehouden met een aantal criteria:

  • De prijs, want wat biedt een woningfonds voor de woningbeleggingen die DELA Vastgoed al in bezit had?
  • In wat voor woningfonds gaat DELA participeren?
  • Wat is het toekomstperspectief van dit fonds?
  • Hoeveel risico lopen mijn woningbeleggingen in het fonds?
  • Kan het woningfonds invulling geven aan de wens om snel te groeien?

Door de ruime en recente ervaring met transitieprocessen, de kennis van de markt en de relevante marktpartijen is Finance Ideas in staat om voor de klant dit proces behapbaar, beheersbaar, transparant en kostenefficiënt te maken.

Waarom Finance Ideas?

Voor DELA Vastgoed was, naast de beste kwaliteit/prijs verhouding, vooral de ervaring de beslissende factor. Niet alleen de ervaring in eerdere trajecten van Finance Ideas, maar vooral de recente ervaring. Recente ervaring speelt een belangrijke rol in een markt die constant in beweging is. Het selectieproces van vastgoedfondsen is een proces waar wordt gekeken naar de kwaliteit en de risico’s van het fonds. Ook zaken als governance en de kwaliteit van de manager zijn hier een onderdeel van. Allemaal zaken die invloed hebben op de ontwikkeling van de vastgoedportefeuille en dus op het behalen van rendement.

Resultaat

Met een sterke sparringpartner heeft DELA haar woningportefeuille sterk uit kunnen breiden. Finance Ideas heeft haar kunnen ondersteunen bij de vastgoedstrategie en het selectieproces van het beste woningfonds passend bij de gekozen route. DELA heeft een woningfonds gevonden waarbij een hoog rendement, een aantrekkelijke prijs voor de bestaande portefeuille en een commitment voor snelle groei gerealiseerd konden worden.

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk de mogelijkheden van onze dienstverlening rondom Institutionele beleggers of neem voor advies contact op met onze adviseurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel direct een vraag over uw vastgoedstrategie

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Algemeen directeur en senior adviseur institutionele beleggers
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...