Vacature junior adviseur (Utrecht, 32-40 uur)

Net afgestudeerd en klaar om nu écht aan de slag te gaan met maatschappelijk kapitaal, duurzaamheid, ESG en sociaal rendement? Wij zijn op zoek naar leergierige starters die het een uitdaging vinden om maatschappelijke instellingen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities.

Wat ga jij doen?

Als junior adviseur binnen Finance Ideas ben je actief voor woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers. Door met diverse adviestrajecten aan de slag te gaan, leer jij deze markten snel kennen. Samen met een team van ervaren adviseurs werk je aan hoogwaardig advies om maatschappelijke instellingen te ondersteunen bij het waarborgen van hun financiële continuïteit.

Om hier succesvol in te zijn, maak jij samen met het projectteam financiële modellen. Je stelt bevindingen op, bereidt presentaties voor (en waar mogelijk geef je deze zelf), je bijt je vast in analyses en rapportages, en je hebt ideeën en inzichten die je graag met het team deelt. Als junior adviseur vinden we het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. We geloven dat je daarvoor soms in het diepe moet springen, maar zorgen dat je daarbij uiteraard de juiste begeleiding krijgt.

De verantwoordelijkheden van jouw werkdag

Voor de drie sectoren werken wij dagelijks met maatschappelijk kapitaal. Suf en saai? Niet als je bedenkt dat er vele miljarden in deze sectoren omgaan! Geld dat van jou en de rest van Nederland komt. Geld dat zo efficiënt en effectief mogelijk moet worden ingezet. Wij optimaliseren het financieel rendement zonder daarbij het maatschappelijk rendement uit het oog te verliezen. Een andere manier van denken dan bij ‘commerciële’ bedrijven en dat maakt het werken bij Finance Ideas juist zo leerzaam en uitdagend!

Jouw leercurve

Ondernemen, betrokken, scherp, creatief en ambitieus, dat zit in ons DNA. Herken jij jezelf hierin? Dan is ons bedrijf een ideale plek om je carrière te beginnen. We zorgen dat je blijft leren door een goede mix van jonge collega’s vol passie en creativiteit én collega’s die veel ervaring hebben binnen de sectoren. Door mee te werken aan advies van een constante hoge kwaliteit, lever je direct een bijdrage aan drie sectoren met een immense maatschappelijke en economische impact. Eigenlijk vormt Finance Ideas in zekere zin een snelcursus in hoe Nederland werkt in een leerzame omgeving!

De afgelopen jaren heb ik mij zowel op professioneel als persoonlijk vlak enorm ontwikkeld. Vanaf dag één krijg je verantwoordelijkheden die je even doen slikken (kan ik dit wel?), maar met een gezonde dosis lef (durf om hulp te vragen) en zelfvertrouwen kun je razendsnel doorgroeien binnen ons bedrijf. –Lesley Zanen

Welke uitdagingen liggen er op jou te wachten?

 • Ondersteunen van corporaties bij hun duurzaamheidsambities
 • Begeleiden van fusies en arrangeren van passende financiering voor zorginstellingen
 • Beoordelen vastgoedportefeuilles van verzekeraars of pensioenfondsen
 • Inrichten asset management voor woningcorporaties
 • Bedenken en implementeren van ESG beleid bij pensioenfondsen
 • Toetsen van financiële continuïteit bij diverse instellingen

Bekijk ook de cases van onze opdrachtgevers voor voorbeelden van uitgevoerde projecten. De meerwaarde voor onze klanten ligt in de gecombineerde kennis van de maatschappelijke sector, vastgoed, politieke processen en financiële markten.

Hoe zit het met de werksfeer?

Onze adviseurs zijn stuk voor stuk ambitieuze, hardwerkende en leergierige professionals met een hart voor financiën. We delen onze kennis graag tijdens de vele kennissessies en er heerst een informele, open en collegiale sfeer met borrels, etentjes en andere uitjes. En als je daar niet van houdt, is dat ook prima. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. De sfeer van ons kantoor proeven? Bekijk hier onze video, zodat je weet waar je aan de slag gaat.

Wat bied jij?

 • Je bent een ambitieuze junior adviseur met een WO diploma op zak in Finance, (bedrijfs)economie, accounting of vastgoed
 • Je bent betrokken, creatief en ondernemend
 • Je behaalt graag resultaten en staat voor kwaliteit
 • Je bent gestructureerd en hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt affiniteit met cijfers en bent analytisch sterk
 • Je kunt goed zelfstandig werken en durft te vragen

Wat bieden wij?

 • Een opleidingsprogramma ‘on the job’ met collega’s die je helpen verder te groeien
 • Een uitdagende functie waarin je zowel zelfstandig als in teamverband werkt
 • Een functie waarin eigen inbreng zeer gewaardeerd wordt
 • Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een kijkje in de keukens van instellingen in de drie verschillende sectoren

Herken jij jezelf in dit profiel?

Spreekt deze functie jou aan? Dan ben jij de junior adviseur die wij zoeken! Stuur ons jouw CV en motivatiebrief waaruit blijkt dat jij perfect bij ons past. Wij nodigen je uit voor een gesprek zodat we elkaar vragen kunnen stellen. Uiteraard hopen wij jou hierna als nieuwe collega te mogen verwelkomen!

Je CV en motivatiebrief kun je sturen naar onze interne recruiter. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Pim Diepstraten (partner). Pim en onze recruiter zijn te bereiken via: 030 – 232 0480 of via het mailadres: recruitment@finance-ideas.nl.

Meer informatie

Stel een vraag over deze vacature

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Bekijk onze vacatures

Bekijk onze actuele stages

Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...