Vacature junior adviseur (Utrecht, 32-40 uur)

Net afgestudeerd en klaar om écht aan de slag te gaan met maatschappelijk kapitaal, duurzaamheid, ESG en sociaal rendement? Zie jij het als een uitdaging om maatschappelijke instellingen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities? Wij zijn altijd op zoek naar leergierige nieuwe collega’s dus dan is deze vacature iets voor jou.

Wat ga jij doen?

Samen met onze adviseurs (waaronder partners en hoogleraren) adviseer jij maatschappelijke instellingen bij het waarborgen van hun financiële continuïteit. Suf en saai? Niet als je bedenkt dat er jaarlijks € 100 miljard omgaat in de zorg, woningcorporaties 2,8 miljoen woningen bezitten en de institutionele beleggers verantwoordelijk zijn voor een vermogen van meer dan € 2.000 miljard! Geld dat van jou en de rest van Nederland komt. Geld dat zo efficiënt en effectief mogelijk moet worden ingezet om de maatschappelijke impact te maximaliseren. Een andere manier van denken dan bij ‘commerciële’ bedrijven en dat maakt het werk leerzaam en uitdagend. Hoe ziet dit er concreet uit?

Hoe ziet jouw agenda eruit?

Je krijgt de kans om een kijkje te nemen in de keukens van woningcorporaties, zorginstellingen en institutionele beleggers. Waarbij je start bij één van de sectoren. Door met diverse projecten aan de slag te gaan, leer jij deze sectoren en hun vragen snel kennen. Zo kun je direct ontdekken waar jij blij van wordt. Dit doe je natuurlijk niet alleen. We werken met teams en thema’s. Samen werk je aan diverse projecten, financiële modellen, je stelt bevindingen op, bereidt presentaties voor (en waar mogelijk geef je deze zelf) en je bijt je vast in analyses en rapportages.

Een paar voorbeelden?

 • Ondersteunen van corporaties bij hun duurzaamheidstrategie met afwegingskaders, doorrekeningen en investeringsbeslissingen
 • Beoordelen vastgoedportefeuilles van verzekeraars en pensioenfondsen
 • Toetsen van financiële continuïteit bij diverse zorginstellingen en het arrangeren van financiering
 • Inrichten asset management voor woningcorporaties
 • Bedenken en implementeren van ESG beleid bij pensioenfondsen
 • Adviseren van de relevante ministeries en toezichthouders over het toekomstige beleid in de sectoren van onze klanten

Jouw leercurve

Je springt graag in het diepe, maar je durft ook om hulp te vragen en vindt het belangrijk dat je de juiste begeleiding krijgt. Dat vinden wij ook en daarom hebben we een trainingsprogramma opgezet. Hoe dat in zijn werk gaat? Door middel van vier onderdelen zorgen we dat je in een jaar tijd jouw vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

 • Intervisiesessies: een jaar lang krijg je maandelijkse intervisie sessies met collega’s en externe begeleiding
 • Inhoudelijke workshops: partners, hoogleraren en thematrekkers organiseren inhoudelijke workshops
 • Vaardigheidstrainingen: vaardigheden om uit te blinken in Excel, Tableau, R, Python en PowerPoint
 • Individueel traject: met externe begeleiding gericht op communicatieve vaardigheden en presentatieskills

Jelmer DioncreDe afgelopen jaren heb ik mij zowel op professioneel als persoonlijk vlak enorm ontwikkeld. Vanaf dag één krijg je veel verantwoordelijkheden die je even doen slikken, maar met een gezonde dosis lef (durf om hulp te vragen) en zelfvertrouwen kun je razendsnel groeien binnen ons bedrijf. –Jelmer Dioncre

Hoe zit het met de werksfeer?

Onze (jonge) team bestaat uit adviseurs die stuk voor stuk ambitieuze en leergierige professionals zijn met een hart voor financiën. Naast dat ze zorgen voor een gezellige en fijne sfeer op kantoor, hebben ze allemaal de drive om écht te willen weten wat er speelt binnen de sector. Kennis delen zit dus diep in ons DNA. We delen onze kennis graag met elkaar tijdens de vele kennissessies en er heerst een informele, open en collegiale sfeer met borrels, etentjes en andere uitjes. Als je daar niet van houdt, is dat ook prima. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Lees meer over het werken bij ons of proef de sfeer op kantoor in onze video.

Wat bied jij?

 • Je bent een ambitieuze junior adviseur met een WO diploma op zak in finance, (bedrijfs)economie, accounting of vastgoed
 • Je bent betrokken en staat voor kwaliteit
 • Je werkt gestructureerd en hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt affiniteit met cijfers en bent analytisch sterk
 • Je kunt goed zelfstandig werken en durft te vragen

Wat bieden wij?

 • Een werkweek van 32 of 40 uur
 • Traineeprogramma (intervisie, workshops, vaardigheden en individuele coaching)
 • Flexibele werktijden
 • Laptop en OV worden volledig vergoed
 • Bijdrage voor telefoon en andere onkosten
 • Een uitdagende functie waarin je zowel zelfstandig als in teamverband werkt

Samen een kopje koffie/thee drinken?

Past deze functie bij wat je zoekt? Stuur ons jouw CV, cijferlijst van je master en je motivatiebrief zodat we samen koffie/thee kunnen drinken om te sparren over je ideale functie. Heb je een vraag over onze werkzaamheden, opleidingsmogelijkheden, traineeprogramma of de inhoud van deze functie? Stel je vraag via het formulier, bel met onze interne recruiter via: 030 – 232 0480 of mail via: recruitment@finance-ideas.nl.

Meer informatie

Stel een vraag over deze vacature

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

  Bekijk onze vacatures

  Bekijk onze actuele stages

  Typ hier uw vraag...