Beoordeling Autoriteit Woningcorporaties en WSW

Onze adviseurs begeleiden corporaties bij het inzichtelijk maken van de beoordeling van de Autoriteit Woningcorporaties (voorheen CFV) en WSW. Wij helpen u grip te krijgen op het begrotingsproces en geven advies hoe u uw meerjarenbegroting kunt verbeteren. Het succes van onze grondige aanpak blijkt uit het feit dat alle corporaties die wij hebben begeleid in de opvolgende beoordeling een positief oordeel van de Autoriteit Woningcorporaties hebben ontvangen.

Vanuit de opgedane ervaring kunnen wij uw corporatie op drie manieren ondersteunen:

Second opinion

Wij controleren uw meerjarenbegroting op het correct toepassen van relevante wet en regelgeving, begrotingsrisico’s, parameter en inputkeuzes en consistentie en juistheid ten opzichte van de ingediende jaarrekening (dVi) en de vorige begroting. Op basis van onze adviezen kunt u uw meerjarenbegroting verbeteren en het begrotingsproces aanscherpen.

Ondersteuning bij verbeterplan of herstelplan

Wij hebben diverse corporaties begeleid bij het opstellen van een verbeterplan of herstelplan voor de toezichthouders. Vanuit deze ervaring kunnen we inhoudelijk meedenken en meeschrijven aan een plan of een second opinion geven op het verbeterplan of herstelplan. Hiermee krijgt u inzicht in de effecten van de bijsturingsmaatregelen op de beoordelingskaders van de Autoriteit Woningcorporaties en het WSW.

Een relevante opleiding volgen?

Via de Finance Ideas Academy kunt u opleidingen volgen (met PE-punten voor bestuurders en RvC-leden) die relevant zijn aan dit onderwerp. Bekijk hier het overzicht van opleidingen en de beschikbare data.

Artikelen over beoordelingskaders

Meer informatie?

Victor Burger

Victor adviseert bij het beoordelingskader op het gebied van het begrotingsproces en de meerjarenbegroting.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...