Scriptie: De invloed van leverage op het risico-rendementprofiel genoteerd onroerend goed

, door


Categorie Woningcorporaties, Institutionele beleggers

Onderwerpen

Afstudeerstage Rob Sukaldi

In dit artikel is het effect van schulden op de rentabiliteit van beursgenoteerd vastgoed onderzocht. Aan de hand van data van Q4 2002 tot en met Q2 2017 is van een wereldwijde sample van beursgenoteerd vastgoed (REITs), verdeeld over verschillende sectoren, gekeken naar sector- en landelijke verschillen. Door REITs op te delen in groepen op basis van schuldenpercentage wordt geconcludeerd dat schulden een negatieve impact hebben op de rentabiliteit in twee van de tien gemaakte schuldengroepen, waar het effect insignificant is in de overige groepen.

Het behaalde rendement, vrij van de risicovrije rente, is het hoogst voor REITs met een schuldenratio tussen de 41,02% en 45,75%. het schuldeneffect is significant negatief voor groepen met een percentage schuld tot 27,10%. De Sharpe ratio (het rendement per eenheid risico) van de laatstgenoemde groep is echter hoger dan de voorgenoemde groepen.

Bekijk de hele scriptie ‘De invloed van leverage op het risico-rendementprofiel genoteerd onroerend goed

Rob Sukaldi

Door het schrijven van mijn scriptie bij Finance Ideas was de scriptie geen ‘moetje’ vanuit de universiteit, maar kon ik met het onderzoek over REITs echt bijdragen aan de dienstverlening van Finance Ideas. Het leuke hieraan vond ik de betrokkenheid en interesse van collega’s over het onderwerp.

Wil jij ook je afstudeerstage bij ons lopen?

Bekijk onze actuele afstudeerstages en neem contact op met onze recruiter via: telefoon: 030 – 232 0480 of e-mail: recruitment@finance-ideas.nl.

Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...