Ambitieuze adviseur treasury zorg (Utrecht, 32-40 uur)

Wil jij écht maatschappelijke impact maken met je baan? Zie jij het als een uitdaging om de kwaliteit van onze treasury dienstverlening te waarborgen en nog verder te laten groeien? Dan is deze vacature iets voor jou.

Bijdrage aan financieel toekomstbestendige zorg

De zorgsector staat voor een enorme transitie. De juiste zorg op de juiste plek, verdere digitalisering en domein overstijgend samenwerken. Daarnaast hebben instellingen grote vastgoedopgaven ten behoeve van kwaliteitsverbetering, capaciteitsuitbreiding en verduurzaming. Waarbij de budgetten en de arbeidsmarkt ook nog onder druk staan. Investeren is in veel gevallen geen luxe ‘nice to have’, maar van groot strategisch belang in een financieel lastige en complexe omgeving. Met Team Zorg ga jij aan de slag om zorginstellingen te helpen bij het realiseren van hun ambities en het waarborgen van hun financiële continuïteit.

Treasury dienstverlening uitbouwen

In deze functie ben jij medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en groeiambitie in de treasury dienstverlenging. Dat betekent de hoge kwaliteit waarborgen en het netwerk en de dienstverlening uitbouwen. Hoe ziet dit er concreet uit? Je bent bezig met het opzetten en vergroten van het treasury netwerk langdurige zorg. Ook ben je bezig met de doorontwikkeling van bestaande producten en diensten op het gebied van treasury. Je herkent en benut commerciële kansen. Elke adviseur binnen ons team houdt zich bezig met het voeren van acquisitiegesprekken met nieuwe klanten en bouwt bestaande klanten uit. Hoe je dit doet is volledig aan jou. Wij vinden ruimte voor eigen inbreng en tijd voor je eigen ontwikkeling belangrijk.

Met welke projecten ga je aan de slag?

Je bouwt voort op 15 jaar dienstverlening. Projecten die we momenteel doen zijn:

 • Het begeleiden van financieringstrajecten van commerciële banken en EIB, samen met borgingsverzoeken WFZ, waarbij je ook op zoek gaat naar alternatieve financieringsvormen, zoals rating trajecten en crowdfunding;
 • Het ondersteunen van zorginstellingen bij het verder professionaliseren van de treasury functie;
 • Deelname en adviseren van de treasury commissie bij zorginstellingen;
 • Overige treasury-advisering over o.a. optimale financieringsstrategie, werkkapitaal en liquiditeit en rentederivaten (geen transacties);
 • Ontwikkeling treasury workshop/training voor de zorg.

Interessant: Benieuwd naar een praktijkvoorbeeld van deze werkzaamheden? Bekijk de case over ’s Heeren Loo: arrangeren financiering Europese Investeringsbank of die van Ipse de Bruggen over haar financieringstraject met de EIB.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als treasury adviseur zorg heb je een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid. We zijn een klein, maar betrokken (zorg)team. Je voert zelfstandig en samen met collega’s financiële oplossingen uit in zowel de care- als cure sector. Hierbij ben jij verantwoordelijk voor de inhoud en het projectmanagement. Je hebt rechtstreeks contact met de raden van bestuur/ management teams van onze klanten en weet hen met de juiste oplossingen te helpen. Daarbij ben jij verantwoordelijk voor de benodigde kwaliteit en diepgang van onze analyses en rapportages. Naast het aansturen van projecten, vind je het uitdagend om zelf een inhoudelijke bijdrage te leveren. Declarabiliteit op individueel niveau is bij ons geen gespreksonderwerp. Wij vinden kansen signaleren, ontwikkeling, positieve energie, assertiviteit en verbinding met klanten en collega’s veel belangrijker.

Daan van HoutumWerken bij Finance Ideas betekent voor mij een positieve impact hebben op de maatschappij. Met de financiering die beschikbaar wordt gesteld, realiseren onze klanten investeringen die direct impact hebben op de mens en maatschappij. Dat vind ik waardevol aan mijn werk. Naast de inhoudelijk uitdagende opdrachten, is het voor mij een meerwaarde dat mijn carrièrepad binnen Finance Ideas niet vooraf vaststaat. Interesses kunnen veranderen en kennis, vaardigheden en kwaliteiten blijf je ontwikkelen. Hier wil ik flexibel op kunnen inspelen. –Daan van Houtum

Hoe zit het met de werksfeer?

Ons (jonge) team bestaat uit adviseurs die stuk voor stuk ambitieuze en leergierige professionals zijn met een hart voor financiën. Ze hebben allemaal de drive om écht te willen weten wat er speelt binnen de sector. Kennis delen zit dus diep in ons DNA en delen we graag met elkaar tijdens de vele kennissessies. Er heerst een informele, open en collegiale sfeer met borrels, etentjes en andere uitjes. Als je daar niet van houdt, is dat natuurlijk ook prima. Iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Lees hier meer over onze kernwaarden en de cultuur of proef de sfeer op kantoor in onze video.

Wat bied jij?

 • Je bent ambitieus met een WO diploma op zak in finance, (bedrijfs)economie, accounting of vastgoed;
 • Een postdoctorale Executive Treasury Management & Corporate Finance-opleiding is een pre (mocht je deze niet hebben dan bieden wij je de mogelijkheid om deze te behalen);
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring;
 • Je bent betrokken en staat voor kwaliteit;
 • Je werkt gestructureerd en hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent analytisch sterk.

Wat bieden wij?

 • 32-40-urige werkweek;
 • Wil je ook thuis werken? Geen probleem, we faciliteren de benodigdheden;
 • Eigen tijd in te delen: Eerst sporten, kinderen wegbrengen, voor of na de files rijden? Allemaal prima;
 • Onderdeel van een team (lunchen, FI-weekend, Kerstdiner, FI BBQ, sportactiviteiten, borrels, kennismiddagen). Niets moet, alles mag;
 • Mogelijkheid voor een opleiding (intervisie, vaardigheden, communicatie, postdoctorale opleidingen)
 • Evalueren en feedback: we zijn het hele jaar in gesprek en werken met 360° feedback. Geen klassiek beoordelingsproces.
 • We begrijpen als geen ander dat een gezin belangrijk is. Zijn we thuis nodig, dan is die ruimte er dus ook.

Samen een kopje koffie/thee drinken?

Past deze functie bij wat je zoekt? Stuur ons jouw CV en je motivatiebrief zodat we samen koffie/thee kunnen drinken om te sparren over je ideale functie. Heb je een vraag over onze werkzaamheden of de inhoud van deze functie? Stel je vraag via het formulier, bel met Carlijn Hekelaar via: 06-11769202 of mail naar carlijn.hekelaar@finance-ideas.nl.

Meer informatie

Stel een vraag over deze vacature

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

  Bekijk onze vacatures

  Bekijk onze actuele stages

  Typ hier uw vraag...