Ondersteuning kaderbrief

Veel corporaties stellen een kaderbrief op waarin de spelregels voor de komende begroting worden gespecificeerd. Hierbij is de begroting hetzelfde als de verbouwing aan uw huis. U voorkomt gedoe als u van tevoren heeft nagedacht wat u exact wilt doen.

Het doel van de kaderbrief?

De kaderbrief geeft de belangrijkste kaders voor het opstellen van de (meerjaren)begroting. Het is een vertaling van strategische keuzes en beleid in concrete randvoorwaarden. Essentieel voor de afdelingen die input voor de begroting aanleveren. Door nu al goede afspraken te maken, wordt voorkomen dat er in de eindfase veel bijsturing nodig is.

Waarmee kunnen we u ondersteunen?

De kaderbrief is in het traject voor de meerjarenbegroting een belangrijke mijlpaal. We zien in de praktijk grote verschillen in de kaderbrieven van corporaties. Soms hebben corporaties geen kaderbrief of is de kaderbrief niet specifiek genoeg. Hierdoor nemen de risico’s op complicaties in het begrotingsproces toe.

Onze adviseurs ondersteunen corporaties om zo goed mogelijk invulling te geven aan de kaderbrief en hiermee een vliegende start te creëren voor het begrotingsproces.

Dit doen we door bijvoorbeeld door:

  • het opstellen van een kaderbrief;
  • procesbegeleiding bij opstellen van de kaderbrief;
  • het ondersteunen van het kwantificeren van beleid;
  • het evalueren van het proces van vorig jaar;
  • een second opinion op de kaderbrief.

Template kaderbrief voor het opstellen kaderbrief

We hebben een template ontwikkeld dat u kunt gebruiken  voor het opstellen van de kaderbrief.

Als u al gebruik maakt van de kaderbrief kunt u het model ook gebruiken ter vergelijking: ben ik volledig? Haal ik de benodigde (concrete) begrotingskaders uit mijn huidige kaderbrief?

"*" geeft vereiste velden aan

Ontvang de template kaderbrief direct in uw inbox

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. U ontvangt de aanvraag direct in uw inbox. Ook ontvangt u af en toe een e-mail met tips en artikelen van onze adviseurs. Afmelden kan met 1 klik in iedere mail.

Heeft u een vraag over de kaderbrief​?

Heeft u een vraag over ondersteuning bij de kaderbrief, andere onderdelen van het begrotingsproces of de mogelijkheden voor uw corporatie? Stel uw vraag via onderstaand formulier of neem direct contact op met Daan Vrijmoet voor een vrijblijvend gesprek.

Stel een vraag over kaderbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Artikelen over de kaderbrief

Meer informatie?

Daan Vrijmoet

Directeur woningcorporaties
Daan is expert in het opstellen van een kaderbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...