Heeft u de klimaatrisico’s van uw portefeuille in beeld?

Klimaatverandering raakt ons vastgoed. Volgens de KNMI’23-klimaatscenario’s moet Nederland zich voorbereiden op zwaardere weersextremen. Vanuit dit perspectief is het belangrijk om inzicht te krijgen in de risico’s van uw portefeuille. Heeft u scherp welke risico’s er spelen voor uw zorginstelling? De klimaatrisico-scan geeft dit inzicht voor bestaande complexen op basis van uw vastgoeddata. Hoe dit werkt?

Hoe gaat het in zijn werk?

U levert ons uw adres- en complexgegevens aan. In overleg met uw instelling wordt de juistheid van de aangeleverde informatie gecontroleerd. Vervolgens verbinden we uw vastgoeddata met klimaatkaarten.

Uw vastgoeddata wordt dus in een korte tijd vertaald naar waardevolle sturingsinformatie op complex- en portefeuilleniveau. Het resultaat is een uitgebreide rapportage en een Excel-bestand waarin de klimaatrisico’s van uw bestaand bezit inzichtelijk zijn gemaakt. Daarnaast ontvangt u enkele digitale kaarten zodat u zelf ook kunt bekijken welke klimaatrisico’s zich voordoen in uw werkgebied.

Om welke klimaatrisico’s gaat het?

In de rapportage richten wij ons op acht klimaatrisico’s:

  • Hittestress
  • Wateroverlast door hevige neerslag
  • Stijging grondwater
  • Natuurbrand
  • Paalrot
  • Verschilzetting
  • Overstromingsdiepte
  • Plaatsgebonden overstromingskans

Hoe ziet het rapport eruit?

Op basis van de standaardaanpak van de DGBC, het Framework Climate Adaptive Buildings, worden de klimaatrisico’s in een kaart gezet. Zo wordt het voor u zichtbaar waar de risico’s zich voordoen en bij welke complexen. Die inzichten koppelen we vervolgens aan uw data over de complexen, zoals gebouwen met liftinstallaties, mate van kwetsbaarheid van doelgroepen, eigendom- versus huurpanden enzovoorts. Daarbij kunt u denken aan het identificeren van een complex op een locatie met een verhoogd risico op hittestress in combinatie met de meest kwetsbare cliënten.

Breng de klimaatrisico's van je vastgoed in beeld

Met de scan worden risico’s specifiek en weet u of en waar u mogelijk actie dient te ondernemen. De digitale kaarten zorgen ervoor dat u eenvoudig zelf kunt inzoomen en filteren op complexen met opvallende klimaatrisico’s.

Voordelen voor uw portefeuille?

Met het rapport identificeert u welke complexen en gebieden een risico lopen. De resultaten vormen dan ook direct waardevolle input voor uw strategisch vastgoedplan en het opstellen van de MJOB en MJIB. Ook geeft de scan u input voor de eerste stap naar een klimaatadaptieve portefeuille.

Alleen een stress-test van uw portefeuille?

Geen behoefte aan een diepgaande analyse, maar wel benieuwd hoeveel procent van uw portefeuille risico loopt? Dan is onze stress-test de oplossing. Het resultaat? In één oogopslag inzicht welke klimaatrisico’s er in uw portefeuille zitten. Ook ontvangt u een lijst met de complexen die in de stress-test een hoge tot zeer hoge risicoscore krijgen. Een laagdrempelige manier om te bepalen hoe urgent dit onderwerp is voor uw zorginstelling.

Heeft u een vraag over deze scan?

Heeft u vragen over de klimaatrisico-scan, de gegevens die wij van u nodig hebben of de mogelijkheden voor uw zorginstelling? Stel uw vraag via onderstaand formulier of neem direct contact op met Corstiaan Verweij voor een vrijblijvend gesprek.

Stel een vraag over de klimaatrisico-scan van uw zorgvastgoed

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Artikelen over zorgvastgoed

Meer informatie?

Corstiaan Verweij

Senior adviseur woningcorporaties en zorginstellingen
Corstiaan brengt de klimaatrisico’s van uw zorgvastgoed in beeld.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...