Home » Woningcorporaties » Financiële sturing en beleid » Datavisualisatie meerjarenbegroting

Datavisualisatie meerjarenbegroting

Hoe creëert u inzicht in de meerjarenbegroting?

Voor niet financiële medewerkers zijn de begrotingscijfers lastig te doorgronden. Dit vergroot de kloof tussen financiën en de rest van de afdelingen. Het visueel maken van de begrotingscijfers helpt om deze kloof te overbruggen en de afdelingen te verbinden. Dat is nuttig en noodzakelijk want de acceptatie van een begroting die begrepen en herkend wordt, ligt hoger dan wanneer dit niet het geval is. Het versterkt het richtinggevende karakter van de begroting en ondersteunt de uitvoering ervan.

Datavisualisatie geeft inzicht in de consequenties van beleid

Om u te helpen met het begrijpelijk weergeven van begrotingsuitkomsten hebben we een Excel tool ontwikkeld die uw eigen financiële data visueel inzichtelijk maakt. Het resultaat? Moeilijk te interpreteren software output wordt omgezet in duidelijke en begrijpelijke grafieken. U kunt  makkelijk leesbare rapporten produceren voor uzelf, uw collega’s, en interne en externe stakeholders. Het grote voordeel is dat u de haalbaarheid van gemaakte beleidskeuzes eenvoudig kunt verantwoorden binnen en buiten de organisatie. Iedereen krijgt inzicht in resultaten en rendementen van de inzet van uw financiële middelen.

Hoe werkt het?

U zet uw data uit Excel, Wals of Trace &Treasury in het model. Met dit model wordt de output gerubriceerd conform de dPi en omgezet in grafieken, waardoor u direct een duidelijk inzicht heeft in de kasstromen, balans en winst- en verliesrekening naar entiteit.

U krijgt de tool en ontvangt in twee uur instructie  over alle mogelijkheden. Vervolgens kunt u het model zelf toepassen en starten met het visualiseren van de financiële ratio’s en verschillende portefeuillekarakteristieken. U krijgt hiermee meer inzicht in waarom de ratio’s zich op een bepaalde manier ontwikkelen.

Ook handig: Bent u benieuwd naar de financiële haalbaarheid van uw maatschappelijke ambities? En of deze passen  binnen de financiële spankracht van de corporatie op lange termijn? Lees dan meer over de mogelijkheden van het Corporatie PrognoseModel.

Wat ontvangt u concreet?

U ontvangt de tool waarbij u zelf verschillende rapporten visueel kunt creëren. Het geeft daarmee direct meerwaarde voor interne discussies over het maken van keuzes.

De uitkomsten van het model geven:

 • Inzicht in ontwikkeling kasstromen, balans en winst-& verliesrekening
 • Inzicht in verloop Aw/WSW ratio’s
 • Inzicht in rendementsontwikkeling
 • Strategisch inzicht in het ORT-budget op corporatieniveau
 • Parameters op basis van uw input
 • Inrichting van het model voor gebruik bij het opstellen van uw begroting

Uw investering

Op basis van uw input ontvangt u van ons een Excel model inclusief twee uur begeleiding van een adviseur voor het opstellen van het model. De kosten zijn € 750 exclusief btw. Na de uitleg bent u in staat het model zelf te gebruiken voor het doorrekenen van scenario’s en voor het bijhouden van toekomstige rapportages.

Heeft u een vraag over de uitkomsten van dit model, de gegevens die wij van u nodig hebben of heeft u behoefte aan een voorbeeldrapport? Stel uw vraag via onderstaand formulier of neem direct contact op met Rob Sukaldi voor een vrijblijvend gesprek.

Figuur 1 – Niet te interpreteren brondata

Niet te interpreteren brondata

Figuur 2 – Overzichtelijke balans ontwikkeling

Overzichtelijke balans ontwikkeling

Figuur 3 – Inzicht in ontwikkeling kasstromen en ICR

Inzicht in ontwikkeling kasstromen en ICR

Figuur 4 – Inzicht in bezitsmutaties en herkomst rendement

Inzicht in bezitsmutaties en herkomst rendement

Stel een vraag over datavisualisatie meerjarenbegroting

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

  Artikelen over meerjarenbegroting

  Meer informatie?
  Finance Ideas is expert op het gebied van visuele rapporten creëren

   Typ hier uw vraag...