Advies over uw meerjarenbegroting

Finance Ideas ondersteunt en begeleidt corporaties bij het opstellen van de meerjarenbegroting, het verbeteren van het proces, de prognose informatie (dPi) en het jaarplan. Daarbij helpen wij u grip te krijgen op het begrotingsproces en geven advies hoe u uw meerjarenbegroting kunt verbeteren.

Opstellen en begeleiding meerjarenbegroting

Heeft u te maken met plotselinge afwezigheid van enkele medewerkers op uw financiële afdeling? Komt u door bijvoorbeeld fusieontwikkelingen niet meer toe aan begrotingswerkzaamheden? Hebben additionele dossiers een te grote impact op uw afdeling? Onze adviseurs hebben de kennis en kunde in huis om u snel en effectief uit de brand te helpen bij het opstellen van de meerjarenbegroting, dPi en het jaarplan.

Second opinion op uw meerjarenbegroting

Bent u benieuwd naar de quick wins in het proces van uw meerjarenbegroting of heeft u behoefte aan een second opinion op uw meejarenbegroting? Ook hier kunnen wij u bij ondersteunen. Door een objectieve bril kijken wij naar het proces om zo de verbeterkansen in kaart te brengen. Zijn bijvoorbeeld de definities beschreven in een position paper? Hoe is de onderlinge afstemming vormgegeven in het proces? Ook het correct toepassen van relevante wet en regelgeving, begrotingsrisico’s, parameter en inputkeuzes en consistentie en juistheid ten opzichte van de ingediende jaarrekening (dVi) en de vorige begroting zijn hier onderdeel van. Op basis van onze adviezen kunt u uw meerjarenbegroting verbeteren en het begrotingsproces aanscherpen.

Meer inzicht in uw financiële toekomst?

Zijn uw maatschappelijke ambities haalbaar en passen ze binnen de financiële spankracht van de corporatie op lange termijn? Het Corporatie PrognoseModel geeft u inzicht bij dit soort vragen. Het levert in de kern een meerjarenprognose van de balans, de winst- en verliesrekening, het kasstroomoverzicht, onderscheiden naar DAEB, niet-DAEB en enkelvoudig, waarbij de indelingen ontleend zijn aan dVi. De doorrekeningen en conclusies uit het rapport geven u inzicht in scenario’s en maken het mogelijk om de discussie op strategisch niveau te voeren.

Relevante opleidingen

Finance Ideas Academy geeft opleidingen (met PE-punten voor bestuurders en RvC-leden) die relevant zijn aan dit onderwerp. Voor meer informatie en de beschikbare data kunt u terecht op de website van Finance Ideas Academy.

Stel een vraag over meerjarenbegroting

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Artikelen over meerjarenbegroting

Meer informatie?

Daan Vrijmoet

Directeur woningcorporaties
Daan is expert op het gebied van het begrotingsproces, de meerjarenbegroting, dPi en het jaarplan.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...