Standaard investeringsmodel

Toegankelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

Wilt u uw investeringsbeleid naar een hoger niveau tillen? Dan is ons investeringsmodel de volgende stap. Een handig gestandaardiseerd rekenmodel (Excel-tool) dat is ontwikkeld voor onze klanten in de langdurige zorg om zo het maken van investeringsbeslissingen efficiënter en eenvoudiger te maken.

USP’s van het investeringsmodel

Het standaard investeringsmodel is toegankelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Wij hebben veel aandacht besteed aan een logische structuur, een helder onderscheid tussen input en output, functionaliteiten voor beheerder en directe gebruiker en – last but not least – een duidelijke presentatie van de uitkomsten door middel van kengetallen, tabellen en grafieken. Het investeringsmodel sluit aan op de keuzes die in ons model investeringsstatuut worden vastgelegd.

Achtergrond van het investeringsmodel

In de achterliggende jaren hebben wij voor vele zorginstellingen en woningcorporaties (vastgoed)investeringsmodellen opgesteld. Die klantspecifieke modellen vormen de basis voor het gestandaardiseerd rekenmodel. Daarbij is nadrukkelijk gezocht naar een goede balans tussen flexibiliteit enerzijds (kunnen verschillende typen zorginstellingen er voldoende mee uit de voeten?) en gebruiksgemak anderzijds (bevat het model niet een te grote mate van detail, waardoor het minder toegankelijk wordt?).

Scope van het investeringsmodel

Zorginstellingen maken in de praktijk verschillende keuzes als het gaat om de scope van de investeringsbeoordeling. Misschien beoordeelt u de zorg- en vastgoedexploitatie separaat of bekijkt u het juist vanuit de integrale benadering waarbij zorg en vastgoed in gezamenlijkheid worden beoordeeld. Beide varianten hebben voor- en nadelen. Ons model gaat uit van de vastgoedexploitatie op basis van een TCO-benadering (dus nadrukkelijker breder dan de scope van de NHC). Heeft u behoefte aan een integraal investeringsmodel? Neem contact op met Corstiaan Verweij voor de mogelijkheden.

Investeringsmodel: twee smaken

De tool kan als ‘basis’ of ‘full’ pakket worden afgenomen. Het ‘basis’ pakket is gebaseerd op een eenmalige aanschaf van het model. Heel geschikt als u slechts incidenteel te maken hebt met investeringsvraagstukken. In het ‘full’ pakket wordt een abonnement voor drie jaar afgesloten en zijn een aantal extra diensten inbegrepen (technische ondersteuning, deelname aan een gebruikers- en kennisplatform, jaarlijkse actualisatie investeringsmodel).

Vraag een demo aan om het zelf te ervaren

Meer weten over de mogelijkheden? Stel uw vraag via onderstaand formulier of neem direct contact op met Corstiaan Verweij. Wilt u de rekentool ervaren? Vraag vrijblijvend een demo aan, waarbij we u in één uur alle functionaliteiten van het model laten zien.

Stel een vraag over het standaard investeringsmodel of vraag een demo aan

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Artikelen over zorgvastgoed

Meer informatie?

Corstiaan Verweij

Senior adviseur woningcorporaties en zorginstellingen
Corstiaan is sparringpartner voor investeringsbeslissingen in de zorgsector.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...