De richtlijnen voor uw informatiememorandum

Geplaatst op 8 mei 2019, door
Categorie Zorginstellingen
Onderwerpen , ,

Als zorginstelling wilt u de kwaliteit van zorg op niveau houden en waar mogelijk verbeteren. Dit betekent dat u blijvend moet investeren. Wellicht heeft u momenteel een omvangrijk investeringsprogramma liggen. De kans is groot dat u deze investeringen met een combinatie van vreemd vermogen en eigen vermogen gaat financieren. Traditionele bankfinanciering is hiervoor nog steeds de grootste en meest populaire financieringsbron. Daarnaast heeft u uiteraard de mogelijkheid om de financiering onder borging aan te trekken.

Arrangeren van financiering en het verkrijgen van borging

Finance Ideas heeft ruime ervaring met het arrangeren van financiering en het verkrijgen van borging voor zorginstellingen. Hierdoor weet zij dat financiers en het WFZ veel informatie vragen. Dergelijke trajecten zijn vaak complex en tijdrovend. De kunst is de juiste informatie te verzamelen en vervolgens te structureren tot een volledig en overzichtelijk informatiepakket. Het informatiememorandum is daarvan het resultaat. Het informatiememorandum dient niet alleen de financiële businesscase en een toelichting op de (vastgoed)investeringen te bevatten.

Onderbouwing van de strategische keuzes

Ook de onderbouwing van de strategische keuzes van de zorginstelling in relatie tot eerder genoemde onderdelen wegen zwaar mee in de beoordeling. Een compleet, samenhangend en kwalitatief goed onderbouwd informatiememorandum draagt sterk bij aan een efficiënt proces, hetgeen voor alle partijen een voordeel is. Maar waar moet zo’n informatiememorandum minimaal al voldoen? Welke elementen dient het te bevatten?

Finance Ideas heeft voor u een document opgesteld met richtlijnen voor het informatiememorandum ten behoeve van een financieringsaanvraag en/of borgingsverzoek.

Richtlijnen informatiememorandum

Dit document is opgezet om u te ondersteunen bij het opstellen van een informatiememorandum ten behoeve van een financieringsaanvraag en/of borgingsverzoek. Laat vrijblijvend uw gegevens achter en ontvang het document met richtlijnen direct in uw mailbox.

Ontvang de richtlijnen voor uw informatiememorandum direct in uw inbox

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. U ontvangt de aanvraag direct in uw inbox. Ook ontvangt u af en toe een e-mail met tips en artikelen van onze adviseurs. Afmelden kan met 1 klik in iedere mail.

Gerelateerde artikelen
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...