Huurovereenkomst zorgvastgoed

Huurovereenkomst zorgvastgoed

Heeft u nog een ‘ouderwets’ huurcontract met uw zorgpartner? Geeft het contract u een uitdaging bij de waardering? Of loopt u contract bijna af en is dit het moment om het te actualiseren?

Door de veranderingen in de bekostiging in de zorg zijn huurovereenkomsten niet altijd meer up-to-date en vragen zorginstellingen om aanpassingen. In andere gevallen bestaat een vraag om gezamenlijk een woonzorglocatie te (her)ontwikkelen. Wat de aanleiding ook is, het is voor uw corporatie van belang om voldoende zorgexpertise aan tafel te hebben tijdens de onderhandeling.

Sparringpartner bij uw onderhandelingstraject

Wij ondersteunen woningcorporaties bij onderhandelingstrajecten met zorginstellingen over zorgvastgoed. Onze adviseurs zijn experts op het snijvlak van de publieke sector, vastgoed en financiering en kennen de zorgsector en de corporatiesector. Ze zijn goed op de hoogte van de actualiteit en de bekostiging van zorginstellingen en zorgvastgoed. Ze kennen de veranderingen die de sector doormaakt met betrekking tot het scheiden van wonen en zorg en de overgang van de Normatieve Huisvestingscomponent naar integrale, onderhandelbare tarieven.

Deze voordelen nemen zij mee aan tafel waardoor u bent gewaarborgd dat uw samenwerking met de zorginstellingen tot een goede verdeling van verplichtingen, opbrengsten en risico’s komt. Het resultaat? Een optimaal advies over een verdeling van opbrengsten en risico’s die ook voor de zorginstelling acceptabel, betaalbaar en toekomstbestendig is.

Ondersteuning huurcontracten: de mogelijkheden

Wij kunnen u op verschillende manieren ondersteunen: Bij het gehele traject of bij delen ervan. Samen bekijken we welke kennis en expertise het beste bij uw behoefte past.

 • Begeleiden heronderhandeling
 • Toetsing betaalbaarheid op basis van bekostigingssystematiek
 • Beoordelen toekomstbestendigheid huurovereenkomst
 • Uitvoeren risicoanalyse van zorgvastgoed door middel van een ZorgRating (incl. huurovereenkomsten)

Meer weten over de mogelijkheden voor uw huurcontract?

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Of bent u benieuwd naar de kosten? Neem contact op met Michiel Majoor. Bent u benieuwd naar het proces? Onze adviseurs hebben dit beschreven in de case over het actualiseren van huurcontracten binnen de zorgvastgoed portefeuille van Habion

Stel een vraag over zorgvastgoed

  Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

  Artikelen over zorgvastgoed

  Meer informatie?

  Michiel Majoor

  Senior adviseur
  Michiel is expert bij het verbinden van wonen en zorg, zorgvastgoed, portefeuillestrategie en asset management.

   Typ hier uw vraag...