Huurovereenkomst zorgvastgoed

Huurovereenkomst zorgvastgoed

Wilt u weten welke huurprijs voor zorginstellingen redelijk en betaalbaar is? Vragen zorginstellingen om meer flexibiliteit in de huurovereenkomst met betrekking tot het scheiden van wonen en zorg? Of loopt u contract bijna af en is dit het moment om het te vervangen door een nieuwe overeenkomst met bijpassende, op de bekostiging aansluitende onderhoudsdemarcatie?

Door de veranderingen in de bekostiging in de zorg zijn huurovereenkomsten niet altijd meer up-to-date. Dat veroorzaakt regelmatig wrijving in de samenwerking met zorginstellingen. In andere gevallen bestaat een vraag om gezamenlijk een woonzorglocatie te (her)ontwikkelen. Wat de aanleiding ook is, het is voor uw corporatie van belang om voldoende zorgexpertise aan tafel te hebben tijdens de onderhandeling.

Ondersteuning huurcontracten: de mogelijkheden

Wij kunnen u op verschillende manieren ondersteunen: Bij het gehele traject of bij delen ervan. Samen bekijken we welke kennis en expertise het beste bij uw behoefte past. Finance Ideas staat u bij met onder andere:

  • Begeleiden heronderhandeling
  • Standaard huurovereenkomst incl. huurprijsvoorstel en onderhoudsdemarcatie die volledig aansluit bij de beschikbare bekostiging
  • Toetsing betaalbaarheid op basis van bekostigingssystematiek
  • Beoordeling financiële stabiliteit van zorginstellingen door middel van een ZorgRating of maatwerkanalyse

Onze experts bij uw onderhandelingstraject

Wij ondersteunen woningcorporaties bij onderhandelingstrajecten met zorginstellingen over zorgvastgoed. Onze adviseurs zijn experts op het snijvlak van de publieke sector, vastgoed en financiering en kennen de zorgsector en de corporatiesector. Ze zijn goed op de hoogte van de actualiteit en de bekostiging van zorginstellingen en zorgvastgoed. Ze kennen de veranderingen die de sector doormaakt met betrekking tot het scheiden van wonen en zorg en de overgang van de Normatieve Huisvestingscomponent naar integrale, onderhandelbare tarieven. En niet onbelangrijk: ze nemen een complete toolbox met gestandaardiseerde contracten en bijpassende onderhoudsdemarcatie mee.

Deze voordelen waarborgen dat u met zorginstellingen tot een goede verdeling van verplichtingen, opbrengsten en risico’s komt. Het resultaat? Een optimaal advies over een verdeling van opbrengsten en risico’s die ook voor de zorginstelling acceptabel, betaalbaar en toekomstbestendig is.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw huurcontract?

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Of bent u benieuwd naar de kosten? Neem contact op met Michiel Majoor. Bent u benieuwd naar het proces? Onze adviseurs hebben dit beschreven in de case over het actualiseren van huurcontracten binnen de zorgvastgoed portefeuille van Habion.

Stel een vraag over zorgvastgoed

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Artikelen over zorgvastgoed

Meer informatie?

Michiel Majoor

Senior adviseur
Michiel is expert bij het verbinden van wonen en zorg, zorgvastgoed, portefeuillestrategie en asset management.

"*" geeft vereiste velden aan

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Typ hier uw vraag...