Huurcontracten van zorgvastgoedCategorie Zorginstellingen

Onderwerpen

Habion biedt ouderen huisvesting waar ze zich thuis voelen. Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen; zelfstandige woningen en wooneenheden in verzorgingshuizen. De portefeuille van Habion bevat onder andere huurcontracten die zijn gebaseerd op specifieke, verouderde regelgeving in de zorg. Deze oude, vaak niet transparante en niet flexibele huurcontracten passen zowel voor de zorginstelling als voor Habion als woningcorporatie niet goed bij het scheiden van wonen en zorg.

Actualiseren van huurcontracten binnen de zorgvastgoed portefeuille van Habion

Om deze reden heeft Habion het initiatief genomen om de huurcontracten te actualiseren. Het doel? Huurcontracten passend maken bij een moderne en waar nodig flexibele relatie tussen huurder en verhuurder. De vernieuwde huurcontracten geven zowel Habion als de zorginstelling een duidelijke en veel beter beheersbare situatie.

Waarom Finance Ideas

Finance Ideas beschikt over ruime ervaring in de langdurige zorg onder andere op het gebied van de specifieke regelgeving waarop veel van de huidige huurcontracten zijn gebaseerd. Ook kent Finance Ideas de corporatiesector en heeft zij diverse woningcorporaties ondersteund bij het voeren van contractbesprekingen voor zorgvastgoed. De toegevoegde waarde ligt dan ook in de gecombineerde kennis van beide sectoren wat resulteert in een aantrekkelijke huurprijs en risicoverdeling.

Hoe wordt het actualiseren van huurcontracten aangepakt?

In de eerste fase van het proces ligt de focus op het inventariseren van de huidige contractvoorwaarden samen met de wensen en verwachtingen. Vaak wordt ook met de zorginstelling gesproken zodat een duidelijk beeld ontstaat van de gemeenschappelijke belangen. Waar kunnen of moeten bijvoorbeeld bruggen worden gebouwd? Wat zijn de mogelijkheden en welke verwachtingen zijn er? De adviseurs van Finance Ideas zorgen met hun kennis van de zorgsector voor het volledige plaatje. Daarmee is een totaaloverzicht mogelijk zodat Habion goed kan beoordelen hoe ver zij zelf wil gaan bij het bouwen van bruggen en waar zij een extra inspanning van de zorginstelling (mag) verwacht(en).

Afronden langlopende contractbesprekingen

De locatiemanagers van Habion hebben samen met de adviseurs van Finance Ideas diverse langlopende contractbesprekingen succesvol kunnen afronden. Hierbij helpt de kennis en ervaring van Finance Ideas Habion om beter te beoordelen wat vanuit het perspectief van de zorginstelling redelijk en haalbaar is. Het geeft Habion de middelen om vanuit een gelijkwaardige kennispositie het gesprek over modernisering van de huurcontracten aan te gaan.

Meer weten over actualiseren van huurcontracten?

Heeft u ook huurcontracten die zijn gebaseerd op specifieke, verouderde regelgeving in de zorg? Of wilt u eens sparren over uw huurcontracten en of het wel of niet nodig is om hier actie op te nemen? Vernieuwde huurcontracten geven beide partijen een betere controle over de situatie. Onze adviseurs denken graag met u mee over de mogelijkheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Of stel direct een vraag over het actualiseren van huurcontracten

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Senior adviseur woningcorporaties en zorginstellingen
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...