Europees Parlement schroeft ambities energiebeleid opCategorie Corporatie alert, Woningcorporaties

Onderwerpen

Het Europese Parlement stemde afgelopen woensdag, 17 januari, in met voorstellen die betrekking hebben op het Europese energiebeleid. In 2030 moet de energiebesparing naar 35% (in 2014 was de afspraak nog 30% in 2030) en de gehele EU moet in 2050 CO2-neutraal zijn. Ook liggen er nu concretere plannen aangaande een CO2-budget.

De aanscherping van de Europese energiedoelen gaat ongetwijfeld effect hebben op de Nederlandse regelgeving. Daarbij heeft het kabinet het voornemen om in 2018 een nieuwe klimaatwet op te stellen. Het thema “CO2-neutraal in 2050” leeft meer en meer bij de woningcorporaties waarbij het opstellen van een plan van aanpak voor CO2-neutrale energievoorziening een belangrijke plek gaat innemen op de agenda. Snel aan de slag? Onze adviseur hebben tips voor u opgesteld om u hierbij te helpen.

Naast de Corporatie alert publiceert Finance Ideas regelmatig onderzoeken. Zoals het onderzoek naar de haalbaarheid van een CO2-neutrale energievoorziening in de corporatiesector uitgevoerd voor de branchevereniging Aedes. Finance Ideas ondersteunt en begeleidt corporaties bij het Plan van Aanpak CO2-neutraal 2050. Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs.

Aanmelden voor de Corporatie alert

Ontvangt u nog geen alerts van ons? Schrijf u dan in voor de Corporatie alert. We hebben voor u de voorgaande alerts op onze website geplaatst, zodat u deze terug kunt lezen wanneer het u uitkomt.

Senior adviseur woningcorporaties
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...