Scriptie: The relationship between ESG-factors and the corporate financial performanceCategorie Institutionele beleggers

Onderwerpen ,

Bij Finance Ideas kreeg ik de vrijheid om mijn scriptietraject zelf invulling te geven. De mogelijkheid om aan een scriptie gerelateerd project mee te werken was niet alleen leuk maar heeft mij ook erg geholpen in het succesvol afronden van mijn studie.
Jasper van Huijgevoort

Afstudeerstage Jasper van Huijgevoort

Voor mijn scriptie heb ik onderzoek gedaan naar het effect van een goede ESG-rating op de waarde van een onderneming. Hierbij heb ik mij gericht op beursgenoteerde Europese bedrijven met een kapitalisatie variërende tussen de 300 miljoen en 2 miljard.

Dit onderzoek heeft geresulteerd in de volgende conclusies:

  • Een goede ESG-rating heeft een positief effect op de waarde van Europese small caps.
  • De afzonderlijke E,S en G factoren hebben een wisselend effect op de waarde van Europese small caps. Een positieve relatie is gevonden tussen de corporate ‘governance’ prestaties en de waarde van een bedrijf terwijl een negatieve effect is gevonden voor ‘environmental’ prestaties.
  • De omvang van een bedrijf heeft een modererende rol in de relatie tussen ESG en de waarde van een bedrijf.

Wil jij ook je afstudeerstage bij ons lopen?

Bekijk onze actuele afstudeerstages en neem contact op met onze recruiter via: telefoon: 030 – 232 0480 of e-mail: recruitment@finance-ideas.nl.

Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...