Welke data zijn belangrijk in 2019? Bekijk de corporatie jaarkalender



Categorie Woningcorporaties

Onderwerpen , , , ,

Wat zijn de deadlines voor het komend jaar? Wanneer moet u de portefeuillestrategie gereed hebben of uw jaarrekening en de dVi? Wanneer maken de Aw en het WSW de normering bekend, zodat u kunt starten met de begroting 2020? Wat is de verwachte ingangsdatum van de Warmtewet? Onze adviseurs hebben de belangrijke data voor u op een rij gezet.

Wat zijn de belangrijke thema’s het komende jaar?

De portefeuillestrategie heeft een belangrijk rol binnen het nieuwe beoordelingskader van de Aw en het WSW. De strategie dient inzicht te geven in de doelstellingen voor betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit. Hij moet aansluiten op de woonvisie en prestatieafspraken en dient te passen binnen de financiële spankracht van de corporatie. Voldoet uw strategie aan deze beoordelingscriteria? Daan Vrijmoet heeft een test opgesteld zodat u dit zelf kunt beoordelen.

10 redenen waarom het verschil tussen onderhoud en investeringen er in 2019 wel toe doet!

Om een duurzaam verdienmodel te behouden, moeten corporaties blijven investeren in hun bestaande portefeuille en nieuwbouw. De prognoses voor de komende jaren laten een grote investeringsbehoefte zien in de bestaande voorraad. Waar komt deze behoefte vandaan? Hoe moeten we deze investeringen benaderen? Waarom is het onderscheid tussen investeren en onderhoud zo belangrijk? Victor Burger geeft ons 10 redenen.

Een ruimere LTV-norm?

We zien steeds meer signalen dat de bedrijfswaarde en beleidswaarde fors kunnen verschillen. Bij de meeste corporaties ligt de beleidswaarde aanzienlijk lager dan de bedrijfswaarde. Wat veroorzaakt deze verschillen? Wat kan de Aw en het WSW doen om het probleem te verzachten? Is de huidige LTV-nom niet onnodig beknellend? Wordt het risico in en van de sector op een onwenselijke wijze verhoogd als de norm wordt verlaagd of zijn de risico’s beheersbaar? Daan Vrijmoet deelt zijn visie met ons.

Goede voornemens vragen om gedragsverandering in duurzaamheid

De energierekening gaat verder omhoog. Wie geen energie bespaart, gaat dit voelen in de portemonnee. Door (kleine) investeringen en gedragsaanpassingen is de energierekening van Joost Huijbregts ieder jaar gedaald. Het eindresultaat? 50% besparing op elektriciteit en 45% besparing op tapwater. Hij vertelt ons hoe hij dit heeft kunnen realiseren, waar u zelf kunt beginnen en hoe u dit kunt doorzetten voor uw corporatie.

Welke koers gaat u varen?

De complexe vraagstukken vragen om heldere en concrete investeringskaders. Onze experts ondersteunen corporaties bij het investeringsproces en bij het formuleren van de kaders en de processtappen. Heeft u vragen of wilt u sparren over uw plannen? Stel ons een vraag of neem contact op met onze adviseurs. Direct zelf aan de slag? Tijdens onze interactieve inspiratie- en werksessie op MT-niveau gaat u aan de slag om uw eigen afwegingskader CO2-neutraal op te stellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel ons een vraag over uw investering

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Algemeen directeur en senior adviseur woningcorporaties
Directeur woningcorporaties
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...