Aareon en Finance Ideas bieden samen één oplossing om te sturen op markt- en beleidswaarde

, door


Categorie Woningcorporaties

Onderwerpen , ,

Finance Ideas en Aareon zijn een joint venture aangegaan om samen één geïntegreerde oplossing aan te bieden, waarmee sturen op vastgoedwaardering voor woningcorporaties en de commerciële vastgoedmarkt vanuit één omgeving mogelijk wordt. Door beide portfolio’s te combineren kunnen zij hun gezamenlijke klanten een unieke propositie bieden.

COS3000-gecertificeerd software voor alle corporaties

Aareon en Finance Ideas bundelen hun krachten en komen in 2018 met één COS3000-gecertificeerd product voor alle corporaties en de commerciële vastgoedsector, ongeacht welk ERP zij gebruiken. Deze vastgoedsoftware maakt de ontwikkeling van de markt- en beleidswaarde inzichtelijk, waardoor prognoses van de totale portefeuille op beleids-, marktwaarde en rendement mogelijk zijn. De ontwikkelteams zijn inmiddels begonnen om FIRE (oplossing voor waardering, assetmanagement en investeringen van Finance Ideas) te integreren met Trace & Treasury van Aareon. Op gebied van productmanagement en doorontwikkeling is de expertise van Finance Ideas van grote toegevoegde waarde.

Ronald Martens, unitmanager Trace & Treasury bij Aareon: “Met Treasury is Aareon al jaren marktleider binnen de publieke sector.  Onze producten en diensten concentreren zich met name op vastgoedfinanciering en risicomanagement. Samen met Finance Ideas bieden wij nu een unieke integratie van vastgoed- en financiële sturing.”

“Door de samenwerking met Aareon brengen wij onze dienstverlening naar een hoger niveau. Wij zien een toenemende behoefte aan een samenvoeging van onze dienstverlening en de software-oplossingen die dit ondersteunen. Met Aareon bieden wij een totaaloplossing voor alle corporaties en de commerciële vastgoedmarkt, zodat zij goed onderbouwde besluiten kunnen nemen over hun vastgoed”, aldus Victor Burger, partner van Finance Ideas.

Martin Holwerda – Algemeen directeur van Aareon NL: “Met deze acquisitie verstevigen we onze positie in de vastgoedmarkt in Nederland. Het belang van goede software voor financieel management neemt steeds meer toe. Woningcorporaties en commerciële vastgoedbeleggers dienen met steeds meer detail en onderbouwing de plannen financieel te onderbouwen. Wij hebben erg veel zin en vertrouwen in deze samenwerking met Finance Ideas.”

Over Aareon Nederland

Aareon Nederland ontwikkelt en implementeert toepassingen en diensten voor diverse markten. Aareon in zijn geheel is actief in de sectoren woningcorporaties, commercieel vastgoed, (lokale) overheid, zorg en logistieke dienstverlening. In elk van deze sectoren onderscheiden wij ons door oplossingen die zich kenmerken door de veelzijdigheid, gebruiksvriendelijkheid en optimale functionaliteit. De unit Trace & Treasury levert specialistische software voor vastgoedregistratie, waardering en financiële planning.

Aareon Nederland maakt onderdeel uit van de Aareon Groep: Europa’s grootste leverancier van software voor vastgoedbedrijven (commercieel en sociaal), outsourcing en consultancy.

Over Finance Ideas

Finance Ideas ondersteunt haar klanten om gezamenlijk toekomstplannen op een financieel verantwoorde wijze te realiseren. Kennis en transparantie staan hierbij centraal. Iedere keer anders en met gevoel voor verhoudingen en belangen. De kwaliteit wordt gedreven door onze betrokkenheid, onafhankelijkheid en creativiteit. Wilt u meer weten rondom sturen met beleidswaarde? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw corporatie.

Contactgegevens

Wilt u naar aanleiding van dit persbericht meer weten? Bekijk onze website of neem contact op met:

Aareon Nederland BV

Contactpersoon: Ronald Martens
Telefoonnummer: 0591 630111
E-mail: Marketing@aareon.nl

Finance Ideas

Contactpersoon: Victor Burger
Telefoonnummer: 030 232 0480
E-mail: info@finance-ideas.nl

Algemeen directeur en senior adviseur woningcorporaties
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...