Arrangeren financiering voor expertisecentrum TjongerschansCategorie Zorginstellingen

Onderwerpen , ,

Tjongerschans is een algemeen en regionaal ziekenhuis in Heerenveen en heeft alle basisspecialismen in huis. Het ziekenhuis heeft een aantal speerpunten waarin het excelleert: ‘zorg voor ouderen’, ‘geboortezorg’ en ‘sportgeneeskunde’. Ten aanzien van het eerste speerpunt is Tjongerschans voornemens een nieuw expertisecentrum voor specialistische ouderenzorg te ontwikkelen. Hierin gaat zij een nauwe samenwerking aan met Meriant op het gebied van revalidatiezorg.

(her)financieren met een bancaire lening

De wens van Tjongerschans was om de investering en een aantal reeds gedane investeringen grotendeels met een bancaire lening te (her)financieren. Finance Ideas heeft de gehele financieringsaanvraag begeleid en was de schakel tussen de kliniek en financiers.

Opstellen businesscase en financiële analyse

Finance Ideas heeft in samenwerking met Tjongerschans een uitgebreide businesscase en financiële analyse opgesteld. Dit vormt de basis voor de financieringsaanvraag richting de potentiële financiers. In de businesscase wordt het expertisecentrum zowel strategisch als financieel onderbouwd. Hierbij is aandacht voor de toekomstplannen, marktpositie, visie zorgverzekeraars en de financiële haalbaarheid in meerjarig perspectief.

Finance Ideas heeft zes banken aangeschreven en met vier daarvan zijn diverse gesprekken gevoerd. Alle vier hebben een offerte uitgebracht. Finance Ideas heeft de offertes op een inzichtelijke manier en op verschillende onderdelen (o.a. zekerheid, convenanten, tariefstelling) met elkaar vergeleken. Uiteindelijk heeft Finance Ideas, op basis van deze uitkomsten en met de doorslaggevende factoren voor Tjongerschans, een eindoordeel gegeven voor de beste offerte.

Kredietovereenkomst tegen zeer gunstige voorwaarden

Tjongerschans heeft een kredietovereenkomst gesloten voor € 12 miljoen tegen zeer gunstige voorwaarden met ABN AMRO. Hiermee is zij verzekerd van financiering voor aanvang van de bouw. ABN AMRO committeert zich voor 15 jaar. Op woensdag 17 januari is het officiële startschot voor de nieuwbouw gegeven. Met de komst van het expertisecentrum wordt de zorg nóg meer dan nu om de patiënt heen georganiseerd.

Waarom Finance Ideas?

Finance Ideas heeft al vele financieringstrajecten voor zorginstellingen begeleid. Hierdoor weet zij dat financiers enorm veel informatie vragen. De kunst is deze informatie te verzamelen en vervolgens te structureren tot een volledig en overzichtelijk informatiepakket. Finance Ideas kan dat. Tevens is zij vanwege de vele bancaire transacties op de hoogte van de marktconforme voorwaarden en spreekt zij hun taal. Een financieringsvraagstuk wordt altijd beantwoord vanuit het profiel van de zorginstelling.

Dit betekent voor de zorginstelling de benodigde flexibiliteit in een onzekere toekomst waarbij de voorwaarden marktconform zijn. Niet alleen zo laag mogelijke kredietopslagen zijn belangrijk. Finance Ideas kijkt ook naar zekerheid, transparantie en de consequenties van niet-financiële voorwaarden.

Lees meer over onze dienstverlening voor het arrangeren van financiering of neem voor advies contact op met onze adviseurs.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag over het arrangeren van financiering

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Directeur zorg en senior adviseur
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...