Dela brengt woningportefeuille onder bij AmvestCategorie Institutionele beleggers

Onderwerpen

Dela Vastgoed heeft bekend gemaakt haar woningportefeuille ter waarde van € 121 miljoen over te dragen aan Amvest. 

Coöperatie Dela gaat samenwerken met Amvest op het gebied van woningbeleggingen. De komende jaren wil Dela een omvangrijke positie opbouwen in het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). In eerste instantie wordt voor € 121 miljoen de woningportefeuille – die bij dochter Dela Vastgoed is opgebouwd – in het ARC Fund ingebracht. Komende jaren wordt verder geïnvesteerd in dit fonds.

Waardevaste belegging

Dela belegt al sinds haar oprichting  in 1937 in vastgoed. Dit is een waardevaste belegging die goed past bij haar verzekeringsverplichtingen. Dochter Dela Vastgoed beheert de vastgoedportefeuille van de coöperatie met een omvang van circa € 1,3 miljard. Deze bestaat voornamelijk uit individuele winkelpanden en winkelcentra. In het laatste decennium is door Dela Vastgoed ook een kwalitatief goede woningportefeuille opgebouwd met 543 vrije sector eengezinswoningen.

Focus op winkelvastgoed

Om deze woningportefeuille sneller te kunnen laten groeien en verder te spreiden heeft Dela besloten te participeren in het Amvest Residential Core Fund en de woningportefeuille van Dela Vastgoed in het genoemde fonds onder te brengen. Door deze transactie kan Dela Vastgoed zich volledig richten op haar kernactiviteiten in winkelvastgoed.

Groei door samenwerking

Frank Hendriksen, directievoorzitter van Dela Vastgoed

Coöperatie Dela heeft aangegeven het aandeel woningbeleggingen binnen haar beleggingsmix fors te willen uitbreiden. We hebben inmiddels een mooie woningportefeuille opgebouwd maar om aan de ambitie van Dela te kunnen voldoen, is samenwerking met derden noodzakelijk. Na een uitgebreide selectie hebben wij met het oog hierop gekozen voor woningspecialist Amvest als partner. Het ARC Fund biedt Dela toegang tot een jonge en goed gespreide woningportefeuille met een goedgevulde pijplijn aan nieuwe objecten.

Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest

Wij zijn zeer verheugd dat een gerenommeerde belegger als coöperatie Dela kiest voor Amvest. Door de aankoop van de woningportefeuille van Dela Vastgoed en het toetreden van Dela als nieuwe participant, versterken wij de portefeuille van het ARC Fund. Met het nieuwe kapitaal van coöperatie Dela kunnen wij verder investeren in de kansen die de vrije sector woningmarkt biedt.

Coöperatie Dela werd geadviseerd door Finance Ideas en Houthoff Buruma. Clifford Chance en PWC voorzagen Amvest van advies.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel direct een vraag over uw vastgoed

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Algemeen directeur en senior adviseur institutionele beleggers
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...