MKB Impulsfonds overgegaan naar een fonds van vermogensbeheerder SchrodersCategorie Institutionele beleggers

Onderwerpen

Eind maart 2018 zijn alle leningen van het MKB Impulsfonds overgegaan naar een fonds van vermogensbeheerder Schroders. Vanaf dat moment heeft Schroders samen met NEOS Direct Lending al het contact met de leningnemers overgenomen.

MKB Impulsfonds opgericht om ondernemers te voorzien van financiering

Het MKB Impulsfonds is in 2014 opgericht om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te voorzien van financiering. Het kapitaal was afkomstig van institutionele beleggers, waarmee het MKB Impulsfonds leningen verstrekte aan ondernemers met een gezonde onderneming en groei-ambitie. De focus lag hierbij minder op zekerheden, maar meer op de  fundamentele analyse van de onderneming, een onderbouwd plan en de bewezen trackrecord.

MKB Impulsfonds: 82 leningen met een totale omvang van € 48 miljoen

Gedurende de looptijd van het fonds zijn er 82 leningen verstrekt met een totale omvang van € 48 miljoen. De gemiddelde leningomvang bedroeg € 580.000. Initiatiefnemer was het Pensioenfonds Detailhandel, ondersteund door Finance Ideas. Na oprichting van het fonds is ook Stichting Pensioenfonds Wonen toegetreden.

De groei van Schoolfruit.nl in een stroomversnelling door het MKB Impulsfonds

Schoolfruit.nl was een van de eerste onderneming die de lening van het MKB Impulsfonds volledig heeft kunnen aflossen. De samenwerking tussen Schoolfruit.nl en het MKB Impulsfonds begon in 2015. De lening van dit fonds maakte het mogelijk om het EU schoolfruit programma voor te financieren waarmee ruim 600 basisscholen in Nederland van schoolfruit werden voorzien. Het bracht de groei van deze onderneming in een stroomversnelling.

“Een partij zoals het MKB Impulsfonds straalt veel vertrouwen uit door de gewichtige en professionele partijen die samenwerken in het fonds. Zij geven ondernemers financiering zonder zware verpanding van vordering of bezitting en dit schept ruimte en vertrouwen.”  Peter de Boer, oprichter van Schoolfruit.nl

Heeft u vragen over het MKB impulsfonds?

Heeft u vragen over de overgang van het MKB Impulsfonds naar Schroders? Samen met NEOS Direct Lending hebben zij het contact met de leningnemers overgenomen. Wilt u sparren over de mogelijkheden rondom strategische sturing van vastgoedportefeuilles, private debt of uw ESG beleid? Onze adviseurs denken graag met u mee.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag over de overname van het MKB Impulsfonds

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Algemeen directeur en senior adviseur institutionele beleggers
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...