Update financiële meerjarenraming Pieter van ForeestCategorie Zorginstellingen

Onderwerpen , ,

Pieter van Foreest maakt sinds enkele jaren gebruik van de financiële meerjarenraming van Finance Ideas. Ook dit jaar zijn de prognoses geüpdatet zodat de nieuwe uitkomsten gebruikt kunnen worden voor de communicatie naar interne en externe stakeholders. De standaard meerjarenraming maakt een forecast voor de winst- en verliesrekening, de kasstromen en balanspositie, inclusief alle standaard financiële ratio’s. Door de uitgangspunten gezamenlijk door te nemen is het proces ook dit jaar weer snel, efficiënt en zorgvuldig doorlopen.

Uitdaging Pieter van Foreest

Pieter van Foreest levert zorg aan met name de oudere doelgroep in de omgeving van Delft. Ieder jaar wordt bij het opstellen van de jaarrekening een nieuwe financiële meerjarenprognose opgesteld die gedurende het jaar gebruikt wordt voor de interne en externe communicatie met diverse stakeholders, zoals de raad van toezicht en banken.

Standaard model financiële meerjarenraming

Finance Ideas heeft een standaard model voor de financiële meerjarenraming die in principe gemakkelijk zelfstandig gebruikt kan worden. Door personele verschuivingen koos Pieter van Foreest er dit jaar voor het invullen van het model samen met Finance Ideas te doen zodat het proces snel en doelmatig doorlopen kon worden. Tijdens het traject worden medewerkers van Pieter van Foreest meegenomen in het model, waarbij het de insteek is dat zij de update in de komende jaren zelfstandig kunnen doorvoeren en eventueel gedurende het jaar scenario’s zelf kunnen doorrekenen.

Uitkomsten vaststellen en opleveren

Doordat Pieter van Foreest het model voor de meerjarenraming al enkele jaren in gebruik heeft, konden zij snel alle benodigde informatie boven water krijgen. Een adviseur van Finance Ideas heeft alle uitgangspunten verzameld en in het model ingevoerd. Tijdens een bijeenkomst op het kantoor van Pieter van Foreest zijn alle laatste uitgangspunten besproken zodat kort daarna de uitkomsten konden worden vastgesteld en opgeleverd.

Model zelfstandig gebruiken

De financiële meerjarenraming resulteert in een meerjarige prognose voor de  winst- en verliesrekening, de kasstromen en balanspositie, inclusief alle standaard financiële ratio’s. Bovendien kan Pieter van Foreest het model nu zelfstandig gebruiken om diverse scenario’s door te rekenen.

Meer weten?

Naast de financiële meerjarenraming helpt Finance Ideas bij het verkrijgen van inzicht in financiële sturing. Zo biedt zij zorginstellingen onderbouwing voor besluitvorming vanuit toekomst- en risicogericht perspectief. Voor vragen kunt u contact opnemen met onze adviseurs, zij helpen u graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag over het model financiële meerjarenraming

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Directeur zorg en senior adviseur
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...