Van verlicht regime naar DAEB niet-DAEB scheidingCategorie Corporatie alert

Onderwerpen ,

Tijdens de beoordeling van scheidingsvoorstellen en aanvragen voor verlicht regime die woningcorporaties vóór 31 december 2016 hebben ingediend, bleek dat een aantal corporaties niet in aanmerking komt voor het verlicht regime.

Eén van de oorzaken is de classificatie van parkeergelegenheden. Een parkeergelegenheid die contractueel niet aan een DAEB woning is gekoppeld, wordt als niet-DAEB geclassificeerd. Tijdens de controle door de Autoriteit woningcorporaties (Aw) bleek dat niet alle corporaties de parkeergelegenheden juist hebben toegewezen. Bij een juiste toewijzing wordt daardoor in sommige gevallen de omzetnorm van 5% voor de niet-DAEB tak overschreden. Hierdoor komen deze corporaties niet in aanmerking voor het verlicht regime en moeten daarom een scheidingsvoorstel indienen bij de Aw.

Corporaties worden in staat gesteld de noodzakelijke wijzigingen door te voeren in de dPi. Hiervoor heeft Corpodata een apart proces ingesteld waarbij het scheidingsvoorstel vóór 1 juli 2017 moet worden ingediend.

Woningwet compliance scan

Vanaf slechts € 995,- (exclusief btw) kan Finance Ideas voor u een compliance check uitvoeren. Wij maken snel en eenvoudig voor u inzichtelijk in hoeverre u conform de nieuwe Woningwet en het financieel reglement handelt en waar het komende jaar voor u de aandachtspunten liggen. Deze analyse kunt u gebruiken voor de accountantscontrole en om uw Raad van Commissarissen te informeren over de voortgang van de implementatie.

Masterclass Woningwet compliance

Wilt u meer weten over efficiënte governance toepassing binnen uw corporatie? Finance Ideas Academy biedt een masterclass aan over Woningwet compliance. Deze masterclass geeft u inzicht in hoe u het palet aan Woningwet spelregels effectief kunt implementeren en integreren binnen uw organisatie. Er is daarbij aandacht voor de impact op en borging van Woningwet compliance in de werkwijze en processen.

Neem voor meer informatie over de Woningwet compliance scan contact op met een van onze adviseurs.

Aanmelden voor de Corporatie alert

Ontvangt u nog geen alerts van ons? Schrijf u dan in voor de Corporatie alert. We hebben voor u de voorgaande alerts op onze website geplaatst, zodat u deze terug kunt lezen wanneer het u uitkomt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag over de DAEB niet-DAEB scheiding

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...