Wijzigingen van de Woningwet, BTIV en de RTIV per 1 juli 2017Categorie Corporatie alert

Onderwerpen ,

Per 1 juli jl. is de Veegwet wonen van kracht geworden. Naar aanleiding van deze Veegwet is zowel de Woningwet, het Besluit toegelaten instellingen volkshuisvesting (BTIV) als de Regeling toegelaten instellingen volkshuisvesting (RTIV) aangepast. De belangrijkste wijzigingen hebben wij in een factsheet voor u op een rij gezet. Ook hebben wij een factsheet gemaakt van de besluiten waarvoor uw corporatie een goedkeuringsprocedure bij de Autoriteit woningcorporaties moet doorlopen.

Van implementatie naar Woningwet compliant

Sinds de introductie van de herziene Woningwet in 2015 is er veel werk verzet. Het implementeren van de Woningwet eindigt echter niet bij het indienen van het definitieve scheidingsvoorstel. Het is nu zaak dat uw corporatie zich in de praktijk houdt aan de nieuwe spelregels van de Woningwet. Met de Masterclass Woningwet Compliance krijgt u inzicht in hoe u het palet aan Woningwet spelregels effectief kunt implementeren en integreren binnen uw organisatie. Er is daarbij aandacht voor de impact op en borging van Woningwet compliance in de werkwijze en processen. Zodat compliance onderdeel is van het beleid, leeft binnen de organisatie en effectief toegepast kan worden.

Onderstaand een overzicht van de integrale wet- en regelgeving die per 1 juli 2017 is gewijzigd:

Aanmelden voor de Corporatie alert

Ontvangt u nog geen alerts van ons? Schrijf u dan in voor de Corporatie alert. We hebben voor u de voorgaande alerts op onze website geplaatst, zodat u deze terug kunt lezen wanneer het u uitkomt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag over de Woningwet, BTIV of de RTIV

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...