Beleidswaarde een centrale rol in beoordelingskader

, door


Categorie Woningcorporaties

Onderwerpen ,

Woensdag 8 november organiseerde BZK de bijeenkomst Marktwaardering. Tijdens deze bijeenkomst kondigde WSW en ILT-Aw aan dat beleidswaarde een centrale rol gaat spelen in hun gezamenlijke beoordelingskader en dat bedrijfswaarde zal verdwijnen. Onderstaand figuur werd gepresenteerd.

De marktwaarde waterval

De marktwaarde waterval

Bekijk hier de volledige presentatie van BZK over de marktwaarde waterval.

Inzicht in maatschappelijke vermogensinzet met eenduidige sturing als resultaat

Begin 2014 heeft Finance Ideas voor het eerst de marktwaarde waterval geïntroduceerd in bijeenkomsten met meer dan 30 corporaties. Het is fantastisch om te zien dat dit gedachtegoed nu breed ingang vindt binnen de sector. De waterval geeft inzicht in de maatschappelijke vermogensinzet van corporaties en maakt eenduidige sturing mogelijk.

Handige tools om de sturing te realiseren

De afgelopen jaren heeft Finance Ideas drie tools voor corporaties ontwikkeld waarin de waterval centraal staat. Trace Waardering berekent een marktwaarde en een beleidswaarde. Trace Asset Management ondersteunt asset management met behulp van de markt- en beleidswaarde. Uniek is dat de ontwikkeling van de markt- en beleidswaarde voor de komende 15 jaar zichtbaar wordt gemaakt zodat een corporatie financiële prognoses op beleidswaarde kan maken. Trace Investeringen berekent alle belangrijke ratio’s op basis van zowel de markt- als beleidskasstromen.

Wilt u meer weten over deze handige tools voor uw corporatie?

Finance Ideas is enthousiast over de gekozen richting van WSW en ILT-Aw en is hier 100% op voorbereid. Graag ondersteunen wij u bij het invoeren en gebruikmaken van beleidswaarde. Wilt u alvast meer lezen over de mogelijkheden van Trace & Treasury? Of wilt u even sparren met een adviseur over wat de mogelijkheden voor uw corporatie zijn? Neem dan contact op met onze adviseurs zij helpen u graag verder.

"*" geeft vereiste velden aan

Stel een vraag over beleidswaarde

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Directeur woningcorporaties
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...