Beleidswaarde onderdeel van beoordelingskader en voorgestelde wijzigingen RJ 645 gepubliceerdCategorie Corporatie alert, Woningcorporaties

Onderwerpen , ,

Aw en WSW hebben getekend: beleidswaarde onderdeel van beoordelingskader

Het Aw en WSW hebben op 5 december het convenant ‘Verbeteren informatievoorziening woningcorporatiesector’ getekend. Hierin staat dat beleidswaarde, vanaf de jaarrekening 2018, een onderdeel wordt van de beoordelingskader voor corporaties. Hoe kunt u zich hierop voorbereiden?

De afgelopen jaren heeft Finance Ideas tools voor corporaties ontwikkeld waarin de beleidswaarde centraal staat. Op portefeuille- en complexniveau wordt de marktwaardewaterval, het verschil tussen marktwaarde en beleidswaarde, inzichtelijk gemaakt. Finance Ideas is een joint venture aangegaan met Aareon om de ontwikkeling en het beheer van FIRE verder te professionaliseren en de software te integreren. Hiermee wordt sturen op markt- en beleidswaarde voor woningcorporaties nog eenvoudiger en vanuit één omgeving mogelijk.

Lees meer over deze handige tool om sturing te realiseren

 

Voorgestelde wijzigingen RJ 645 gepubliceerd

De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft op 30 november RJ-Uiting 2017-12 gepubliceerd. De wijzigingen hebben betrekking op de gevolgen van de Woningwet en bevatten leerpunten uit het jaarrekeningtraject 2016. Daarnaast heeft CorpoData de jaarlijkse handleiding gepubliceerd bij het toepassen van de functionele winst- en verliesrekening.  Deze handleiding bevat een aantal uitgangspunten die kunnen worden gehanteerd bij het opstellen van de winst- en verliesrekening.

We hebben de belangrijkste veranderingen voor u samengevat

 

Aanmelden voor de Corporatie alert

Ontvangt u nog geen alerts van ons? Schrijf u dan in voor de Corporatie alert. We hebben voor u de voorgaande alerts op onze website geplaatst, zodat u deze terug kunt lezen wanneer het u uitkomt.

Algemeen directeur en senior adviseur woningcorporaties
Directeur woningcorporaties
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...