Discussiepaper Investeringsbeoordelingen gepubliceerd

Geplaatst op 25 februari 2020, door
Categorie Woningcorporaties
Onderwerpen

Woningcorporaties verwachten tussen 2019 en 2023 130.000 nieuwbouwwoningen te realiseren en voor meer dan € 17 miljard te investeren in de bestaande voorraad[1]. De maatschappelijke en financiële belangen zijn groot en juist nu worstelen veel corporaties met het financiële afwegingskader om investeringsprojecten te beoordelen. Deze onzekerheid vertraagt de besluitvorming. Een herziening van het afwegingskader is daarom noodzakelijk.

Om deze reden hebben onze adviseurs een discussiepaper Investeringsbeoordeling opgezet. Een paper met een nieuwe aanpak en een concreet stappenplan voor corporaties.

  • Ontvang de discussiepaper direct in uw inbox

  • Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. U ontvangt de aanvraag direct in uw inbox. Ook ontvangt u af en toe een e-mail met tips en artikelen van onze adviseurs. Afmelden kan met 1 klik in iedere mail.

Helpt u mee?

De discussiepaper schetst mogelijke oplossingen maar er bestaat geen one-size-fits-all voor investeringsbeoordelingen. Op 21 april en 12 mei 2020 organiseren wij een online middag om met elkaar over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Lees meer over deze middag of meld u aan.

Verder praten over uw eigen situatie?

Om u met deze specifieke vragen te helpen hebben we een verdiepingssessie opgezet. In twee uur antwoord op al uw vragen zodat u weer vooruit kunt. Hoe kunt u het stappenplan concreet toepassen? Hoe kunt u omgaan met de uitdagingen van uw corporatie? De verdieping is helemaal naar uw behoefte (of dat van uw team) in te richten. Lees hier meer over deze sessie

[1] ILT-Aw, Staat van de Volkshuisvesting, Onderzoeksrapport, december 2019

Daan Vrijmoet
Senior adviseur woningcorporaties
Niels Kornegoor
Senior adviseur zorginstellingen, woningcorporaties en institutionele beleggers
Johan Conijn
Directeur woningcorporaties
Michiel Majoor
Senior adviseur woningcorporaties en zorginstellingen
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...