Discussiepaper Investeringsbeoordelingen gepubliceerdCategorie Woningcorporaties

Onderwerpen

Woningcorporaties verwachten tussen 2019 en 2023 130.000 nieuwbouwwoningen te realiseren en voor meer dan € 17 miljard te investeren in de bestaande voorraad[1]. De maatschappelijke en financiële belangen zijn groot en juist nu worstelen veel corporaties met het financiële afwegingskader om investeringsprojecten te beoordelen. Deze onzekerheid vertraagt de besluitvorming. Een herziening van het afwegingskader is daarom noodzakelijk.

Om deze reden hebben onze adviseurs een discussiepaper Investeringsbeoordeling opgezet. Een paper met een nieuwe aanpak en een concreet stappenplan voor corporaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Ontvang de discussiepaper direct in uw inbox

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. U ontvangt de aanvraag direct in uw inbox. Ook ontvangt u af en toe een e-mail met tips en artikelen van onze adviseurs. Afmelden kan met 1 klik in iedere mail.

Verder praten over uw eigen situatie?

Om u met deze specifieke vragen te helpen hebben we een verdiepingssessie opgezet. In twee uur antwoord op al uw vragen zodat u weer vooruit kunt. Hoe kunt u het stappenplan concreet toepassen? Hoe kunt u omgaan met de uitdagingen van uw corporatie? De verdieping is helemaal naar uw behoefte (of dat van uw team) in te richten. Lees hier meer over deze sessie.

Meer over de ondersteuning bij investeringsbeslissingen?

Helaas gaat maximaal investeren op korte termijn ten koste van uw investeringsmogelijkheden op de langere termijn. Hoe blijft u dan wel financieel gezond? Onze adviseurs helpen u graag bij het opstellen van het financieel beleid of bij het maken van heldere keuzes bij investeringsbeslissingen.

Heeft u vragen over de paper of wilt u vrijblijvend sparren met onze collega’s? Neem contact op met Daan Vrijmoet.

[1] ILT-Aw, Staat van de Volkshuisvesting, Onderzoeksrapport, december 2019

Directeur woningcorporaties
Senior adviseur zorginstellingen, woningcorporaties en institutionele beleggers
Directeur woningcorporaties
Senior adviseur woningcorporaties en zorginstellingen
Gerelateerde artikelen

Typ hier uw vraag...