Transitie vastgoedportefeuille Pensioenfonds Architectenbureaus

 In Cases, Institutionele beleggers

Vanwege de beperkte diversificatie en de beheersbaarheid van de directe vastgoedportefeuille, wenste het Pensioenfonds Architectenbureaus de portefeuille om te zetten in een indirecte niet-beursgenoteerde vastgoedportefeuille.

Onze aanpak

De (Nederlandse) portefeuille bestond uit 24 woningen, 6 retail objecten en 4 kantoren. Door middel van deelname aan een Nederlands Residentiëel Fonds en een Nederlands Retail Fonds, konden 15 residentiële objecten en 3 retail objecten geruild worden. De prijs van de transactie was gelijk aan NAV-niveau. De resterende portefeuille wordt momenteel op de markt verkocht door een makelaar. Finance Ideas ondersteunt en adviseert de institutionele belegger gedurende het hele proces.

Waarom deze aanpak?

Geen van de Nederlands woningfondsen was bereid de gehele portefeuille in te brengen in hun fonds. Het vastgoed is geruild met het fonds dat de beste voorwaarden bood in termen als prijs, selectie en kosten. Het resterende deel van de portefeuille is op de markt boven de boekwaarde verkocht.

Resultaat

De klant heeft haar doel bereikt: het directe vastgoedportefeuille is omgezet in een indirecte portefeuille. Een groot deel van de portefeuille is door middel van een ruil in een kort tijdsbestek tegen gunstige voorwaarden ingebracht in Nederlandse vastgoedfondsen. Het resterende deel is met een boekwinst verkocht.

Recente berichten
Neem contact met ons op

Stuur ons een e-mail en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw vraag...