Home » Woningcorporaties » Duurzaamheid

Duurzaamheid

Onze dienstverlening binnen duurzaamheid

Investeringsbeslissingen

Finance Ideas helpt bij het helder en concreet maken van investeringskaders bij de financiële toetsing op basis van het samenspel tussen marktwaarde en beleidswaarde.
Lees meer…

CO2-neutraal

Finance Ideas ondersteunt woningcorporaties bij het opstellen van een plan van aanpak om het bezit CO2-neutraal te maken.
Lees meer…

Financiële haalbaarheid CO2-neutraal

Finance Ideas ondersteunt woningcorporaties door de financiële haalbaarheid van de routeplanner in kaart te brengen.
Lees meer…

Samenvatting onderzoek CO2-neutraal

De samenvatting van het onderzoek van Finance Ideas naar de financiële haalbaarheid van een CO2-neutrale energievoorziening in de corporatiesector.
Lees meer…

Duurzaamheid binnen woningcorporaties

De businesscase voor duurzaamheidsinvesteringen is een grote uitdaging. Er zijn wel doelstellingen geformuleerd voor 2050, maar er is geen opdracht vastgelegd in een wettelijk kader. Het is dus aan de corporaties om de koers te bepalen. Wat mag duurzaamheid kosten? Hoe kunt u zorgen dat de investeringen aansluiten bij de ambities voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Welke scenario’s hebben welke gevolgen? Wat zijn de financiële consequenties van de scenario’s? Wat zijn de gevolgen op lange termijn van koersen op de no regret-maatregelingen?

Finance Ideas ondersteunt corporaties met deze vraagstukken. Niet door standaard antwoorden te geven, maar door te helpen met het maken van onderbouwde keuzes. Onze adviseurs begeleiden woningcorporaties bij het plan van aanpak CO2-neutraal 2050, bij het berekenen van de financiële haalbaarheid van de verschillende scenario’s en bij de doorvertaling van lange termijn duurzaamheidambities naar de praktijk van vandaag de dag. Hierdoor ontstaat beter inzicht in de consequenties van de verduurzaming op betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit op lange en op korte termijn.

Stel onze expert direct een vraag
Jeroen Dungelmann
Senior adviseur woningcorporaties
Jeroen Dungelmann is sparringpartner rondom de financiële haalbaarheid van uw duurzaamheidsbeleid.

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Het laatste nieuws, tips en tools

Onze opdrachtgevers

Inspiratie & projecten binnen woningcorporaties

Onze partners

Typ hier uw vraag...