Home » Woningcorporaties » In control

In control

Onze dienstverlening binnen in control

Beoordelingskaders

Finance Ideas ondersteunt corporaties bij het inzichtelijk maken van de beoordeling van de Autoriteit Woningcorporaties en WSW op het gebied van het begrotingsproces en de meerjarenbegroting.
Lees meer…

Meerjarenbegroting

Finance Ideas begeleidt corporaties bij het opstellen van de meerjarenbegroting, de prognose informatie (dPi) en het jaarplan. Daarbij helpen wij u grip te krijgen op het begrotingsproces.
Lees meer…

Woningwet compliance scan

De Woningwet compliance scan geeft inzicht in waar u staat met de implementatie van de woningwet. We analyseren de voorgang binnen uw corporatie zodat de aandachtsgebieden duidelijk worden.
Lees meer…

Doorrekenen fusie

De samenvatting van het onderzoek van Finance Ideas naar de financiële haalbaarheid van een CO2-neutrale energievoorziening in de corporatiesector.
Lees meer…

Data Maturity Scan

Een DMS geeft u snel en laagdrempelig inzicht in het niveau van de datavolwassenheid en uw verbeterkansen. U ontvangt een nulmeting en een stappenplan om direct zelf aan de slag te gaan.
Lees meer…

In control binnen woningcorporaties

Met de invoering van de Woningwet is het onafhankelijk organiseren van de controlfunctie verplicht gesteld voor corporaties met meer dan 2.500 vhe’s. Hoewel er voor kleinere corporaties geen aparte controlfunctie is vereist, moeten zij ook de interne beheersing onder de loep nemen om te kunnen voldoen aan de toenemende regeldruk. Hoe is deze functie efficiënt en effectief in te richten? Waar ligt de balans tussen een gedegen inrichting en een werkbare oplossing?

Finance Ideas ondersteunt corporaties bij een goede afweging bij de inrichting. Variërend van het inrichten van een control framework, het adviseren over de controlfunctie, tot het invullen van detacheringsopdrachten rondom de controlfunctie, ondersteuning van administratieve implementatie DAEB/niet-DAEB of ondersteuning jaarwerk en dVi. Niet vanuit de focus op wat er moet, maar op wat er nodig is.

Stel onze expert direct een vraag
Jaring Hylkema
Senior adviseur woningcorporaties
Jaring Hylkema is expert op het gebied van in control en ondersteunt corporaties bij de controlfunctie.

Door dit formulier te verzenden gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Na het versturen van dit formulier worden alleen de gegevens opgeslagen en verwerkt die u hierboven invult; er wordt geen andere informatie verzameld.

Het laatste nieuws, tips en tools

Onze opdrachtgevers

Inspiratie & projecten binnen woningcorporaties

Onze partners

Typ hier uw vraag...